Külföld

Elment koncertre, kómába esett, majd az összes végtagját elvesztette a fiatal lány

rtl.hurtl.hu

2023. április 21. 11:08

A vérmérgezés teljesen tönkretette Evelyn életét.

A 22 éves Evelyn Davis elmondta, hogy júniusban elment egy koncertre, de alig néhány nappal később rosszul lett, rendkívül fáradtnak érezte magát, felszökött a láza is. A legnyugtalanítóbb éppen ez volt, így úgy döntött, hogy elmegy egy kivizsgálásra.

Másnap arra ébredt, hogy még rosszabbul érzi magát, ezért rögtön kórházba szállították. Szepszist, vagyis vérmérgezést és tüdőgyulladást diagnosztizáltak nála, írja a Mirror. A kezelések ellenére gyorsan romlott az állapota, kómába esett, 16 nap után ébredt fel, közben a belső szervei is elkezdtek leállni.

A texasi lány elmondta, hogy a kóma alatt fura álmokat látott, többek között azt, hogy egy tengerparton gyümölcsöket evett Kardashianékkel.

Azt mondta, hogy gyógyszerekkel próbálták meg stabilizálni a vérnyomosát, de a végtagjainak a vérállátását nem tudták megfelelően biztosítani, ezért azok elhaltak. A baktériumok valószínűleg a füstgépből kerültek szervezetébe, legalábbis a betegség időzítése és lefolyása erre enged következtetni.

Evelyn július 2-án felébredt kómából, azonban még két napig lélegeztetőgépen maradt. Még abban a hónapban, július 20-án mindkét lábát térd alatt amputálták, majd egy héttel később a jobb karját csukló fölött, a bal karját pedig a könyöke alatt.

Amikor felébredtem, éreztem, hogy valami nem stimmel a végtagjaimmal, akkor még de nem tudtam feldolgozni, hogy mi történt.

– emlékezett vissza Evelyn, aki egy hónapig volt kórházban, mielőtt bekerült egy rehabilitációs intézménybe, ahol három és fél hónapot töltött el.

Az orvosok azt javasolták neki, hogy tegyen le a járásról, viszont a lány szeptember 22-én felállt és megtette első lépéseit egy műláb segítségével. Evelyn legnagyobb célja az volt, hogy a karácsonyi képeken állni tudjon, most pedig a jövőbe tekint, szeretne ugyanis sokkal önállóbb lenni.

Nyitókép: illusztráció / Getty Images

#Külföld#evelyn davis#vérmérgezés#tüdőgyulladás#végtagok#elveszít

Címlapról ajánljuk