Külföld

Videón, ahogy egy medve és egy ember halálra rémiszti egymást

rtl.hurtl.hu

2023. április 17. 7:08

Az amerikai férfi a legnagyobb nyugalomban mobilozott a verandáján, amikor megjelent egy fekete medve. 

Az amerikai Észak-Karolinában élő David Oppenheimer nyugágyában békésen hátradőlve mobilozott, amikor a ház mozgásérzékelője pittyent egyet.

Körbenéztem, de nem láttam semmit. Egy perccel később megjelent a medve, és gyakorlatilag ott volt velem szemben

mondta el a férfi a CNN-nek. Hogy mi történt, a ház ajtajára felszerelt kamera rögzítette. A felvételen látni, ahogy a férfi mobiljára belemerülve fekszik az ágyban, majd besétál a képbe a medve. Eleinte egyikük sem veszi észre a másikat, egészen addig, amíg a vadállat már a férfi közvetlen közelében van.

Végül Oppenheimer volt az, aki először vette észre a másikat. Rémületében megugrott, és ekkor a medve is észrevette őt, és szintén rémülten ugrott hátra egyet. Pár másodpercig halálra rémülve néztek egymásra, majd a medve elszaladt.


Oppenheimer a helyi sajtónak elmondta, hogy 15 éve él Asheville városában, és rendszeresen találkozik medvékkel, hozzátéve, hogy az elmúlt években egyre gyakrabban jelennek meg a házak között, nappal is. Elmondása szerint a környéken élő emberek már hozzászoktak a medvék látványához.

Az itteni medvék nagyon békések. Ez csak meglepett.

A helyi vadvédelmi hatóság szerint szerint a város környékén majdnem kétszer annyi bejelentés érkezett tavaly medvékről, mint öt évvel korábban. Egy szakértő a helyi sajtónak megerősítette, hogy Asheville-ben „nagyon megszokott” a medvék látványa, hozzátéve, hogy a vadállatok nem agresszívak az emberekkel szemben, és jobban félnek az emberektől, mint az emberek tőlük.

Nyitókép: Twitter/CNN

#Külföld#medve#fekete medve#egyesült államok#Észak-Karolina#megijedt

Címlapról ajánljuk