Külföld

Lefejezte magát egy házaspár, úgy, hogy levágott fejük egy tűzbe guruljon

rtl.hurtl.hu

2023. április 17. 13:29

Rituális áldozathozatal Indiában. 

Egy házi készítésű, guillotine-szerű szerkezettel vágta le saját fejét egy férj és egy feleség az indiai Gudzsarát államban található otthonában, úgy rendezve el az öngyilkosság helyszínét, hogy levágott fejeik egy oltáron égő tűzbe guruljanak – jelentette a helyi sajtó. A 38 éves Hemubhai Makwana és felesége, a 35 éves Hansaben egy helyi rendőrnyomozó elmondása szerint búcsúlevelet is hagyott a helyszínen.

A PTI indiai hírügynökség cikke szerint az eset valamikor szombatról vasárnapra virradó este történhetett, a házaspár farmján álló kunyhóban, ahol rokonaik elmondása szerint a házaspár az elmúlt egy évben minden egyes nap imádkozott. Azt nem közölték, hogy milyen istenhez.

A PTI-nek nyilatkozó rendőrnyomozó elmondta:

A pár először tüzet gyújtott az oltáron, majd berakták a fejüket a guillotine-szerű szerkezetbe, amit egy kötéllel működtettek. Amint elengedték a kötelet, a fémpenge rájuk esett, levágva a fejüket, ami belegurult a tűzbe.

A házaspárnak két gyermek volt, szüleik pedig a közelben éltek. A búcsúlevélben arra kérték a rokonaikat, hogy lássák el a gyerekek és a szüleiket.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: Pixabay

#Külföld#öngyilkosság#rituális#india#lefejezés#tűz

Címlapról ajánljuk