Külföld

Egy 72 éves férfi leharapott lábával úszkált a csatornában az aligátor

rtl.hurtl.hu

2023. április 17. 21:17

Úgy tudni, az áldozat eszméleténél volt, amikor kórházba vitték.

Térdtől lefelé elveszítette a jobb lábát az a 72 éves floridai férfi, akire egy megtermett aligátor támadt pénteken – írja a New York Post.

Az eset Titusville-ben, egy kempingben történt, a férfit mentőhelikopterrel vitték kórházba. A támadás után a vadőrök és a seriffhelyettesek a közelben, egy csatornában két aligátorra figyeltek fel, az egyik egy emberi lábbal a szájában bukkant fel a vízből. A két hüllőre tüzet nyitottak, és visszaszerezték a leharapott lábat.

Egy helyi mentős azt mondta, úgy tudja, hogy a megtámadott férfi eszméleténél volt, amikor kórházba vitték. Egy másik helyi lakos, Ron Peoples arról beszélt, hogy az aligátoroknál párzási időszak van:

Ők is itt élnek, mint mi. Tiszteletben kell őket tartanunk, és óvatosnak lenni.

A Gatorland nevű vadaspark szóvivője azt mondta, reméli, hogy a kempingben senki nem etette az aligátort, de ha mégis ez történt, akkor az állat elveszíthette az emberektől való félelmét, és közelebb merészkedett hozzájuk. Azt tanácsolta, hogy aki aligátorral találkozik, ne fordítson neki hátat, de minél gyorsabban hátráljon. Azt is elárulta, hogy az aligátorok testén néhány érzékeny pont található, például az orruk hegyén, az orrlyukaknál, de a fejük egyébként csupa csont.

Két hete Floridában egy eltűnt kétéves kisfiú holttestét találták meg egy aligátor szájában.

Nyitókép: Thomas Franta / 500px Prime / Getty Images

#Külföld#florida#aligátor

Címlapról ajánljuk