Külföld

Többen meghaltak Szlovjanszkban egy orosz rakétatámadás következtében

Dévai LászlóDévai László

2023. április 14. 21:48

SZ-300-as rakéták csapódtak be a Bahmuthoz közeli város több lakóépületébe és más létesítményeibe.

Legalább öt ember meghalt és 15 megsebesült pénteken egy orosz rakétatámadásban a Donyeck régióbeli Szlovjanszkban, írja az MTI Pavlo Kirilenko helyi kormányzó Telegram-bejegyzésére hivatkozva. A kormányzó beszámolója szerint további hét ember rekedt a romok alatt, miután SZ-300-as rakéták csapódtak be a Bahmuthoz közeli város több lakóépületébe és más létesítményeibe. Rohammentők és rendőrök dolgoznak a helyszínen, igyekezve kimenteni a romok alá került embereket.

Többen meghaltak Szlovjanszkban egy orosz rakétatámadás következtében
Az eltalált lakóépületekből az utcára menekültek az emberek. Fotó: Ukrainian State Emergency Service / Handout / Anadolu Agency / Getty Images

Az orosz és az ukrán fél több tucat elesett katona holttestét cserélte ki pénteken. A kijevi hatóságok 82 holttestről számoltak be, Moszkva nem közölt számokat. Az ukrán hatóságok közlése szerint az ország elleni orosz háború kezdete óta Kijev mintegy 800 katona földi maradványait kapta vissza ilyen cserék során. Andrij Kosztyin ukrán főügyész a nap folyamán bejelentette, hogy a vádhatóság tüzetesen megvizsgálja azt a videófelvételt, amelyen feltételezések szerint egy ukrán katona lefejezése látható.

Jelen pillanatban az ukrán nyomozóhatóságok gőzerővel azon dolgoznak, hogy azonosítsák a tettest és az áldozatot

– mondta el Kosztyin Vilniusban tett látogatása során. Azt már tudni lehet, hogy a Wagner-csoport nevű orosz zsoldoshadsereg katonái készítették azt a videófelvételt, amin egy ukrán katona lefejezését lehet látni, erről korábban ebben a cikkben írtunk.

Nyitókép: Egy teljesen lakhatatlanná vált épület Szlovjanszk városában. Fotó: Ukrainian State Emergency Service / Handout / Anadolu Agency / Getty Images

#Külföld#orosz-ukrán háború#szlovjanszk#ukrajna#bahmut

Címlapról ajánljuk