Külföld

Bloomberg: Amerika banki tisztviselőket szankcionálhat Magyarországon

rtl.hurtl.hu

2023. április 12. 14:26

A budapesti nagykövetség nem erősítette meg az amerikai hírügynökségnek, hogy a szankciókról tartanának szerdán sajtótájékoztatót.

A keddi Híradóban is beszámoltunk arról, hogy fokozódik a diplomáciai feszültség Magyarország és az Amerikai Egyesült Államok között, ami újabb magyar állampolgárok kitiltásához is vezethet.

Szerdán a Bloomberg úgy értesült, hogy az Egyesült Államok több magyarországi magánszemély, köztük egy EU- és NATO-tagállamban működő bank tisztviselői ellen hozhat szankciókat. Neveket egyelőre nem tudni, és a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsa sem kommentálta az értesülést.

A Bloomberg is emlékeztet arra, hogy az Egyesült Államok 2014-ben próbált utoljára nyomást gyakorolni Budapestre, amikor az Obama-kormányzat több magyar tisztviselőt, köztük az adóhatóság elnökét eltiltotta az Amerikai Egyesült Államokba való belépéstől korrupció gyanúja miatt.

Szerdán 17 órától David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövete sajtótájékoztatót tart, de ennek témája egyelőre nem ismert. A nagykövetség szóvivője a Bloombergnek nem erősítette meg, hogy a sajtótájékoztatóra a szankciókkal összefüggésben kerülne sor.


Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

#Külföld#szankciók#amerikai egyesült államok#nagykövetség#amerikai-magyar viszony

Címlapról ajánljuk