Külföld

„A fiam megölt valakit” – felvételen egy hátborzongató hívás, amin egy anya értesíti a rendőrséget a gyereke gyilkosságáról

rtl.hurtl.hu

2023. április 11. 20:39

„Mondtam neki, hogy meg kell tennem” – mondta a nő a diszpécsernek.

Bűnösnek találtak egy tinédzsert, aki halálra szúrt egy 16 éves fiút, és a saját anyja hívta a rendőrséget, hogy bejelentse a gyilkosságot – írja a DailyMail.

A 19 éves Joshua Delbono azután szúrta meg Charley Batest, hogy tavaly július 31-én verekedés tört ki két baráti társaság között a somerseti Radstock egyik parkolójában.

Néhány órával később, másnap reggel Delbono édesanyja felhívta a 999-et, és azt mondta az operátornak: „A fiam megölt valakit”.

Az édesanya az incidens helyszínére vonatkozó kérdésre azt mondta: „Radstockban volt korábban. Most jött haza, most tudtam meg. A házamban van, de nem engedhetem el sehova. Itt van. Mondtam neki, hogy meg kell tennem” – magyarázta.

Delbonót kedden életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, amelynek minimális tartama 21 év a Bristoli Koronabíróságon.

A bíróságon elhangzott, hogy két autó érkezett egy parkolóba, az egyikben Delbono utazott, amikor Bates a vádlott egyik barátjával megközelítette az autót egy pénzzel kapcsolatos vita miatt. Ezt követően tört ki az ökölharc. 

Delbono ekkor felvette a kését, és mellkason szúrta Batest. Az áldozat a karján is szenvedett egy késszúrást, ami arra utal, hogy megpróbálta megvédeni magát.


Az incidens mindössze öt percig tartott, és Delbono a csapattal együtt elmenekült a helyszínről. Bates-t 35 perccel később nyilvánították halottnak.

Delbono fél órát utazott a Shearwater-tóhoz, ahol megpróbálta eltüntetni a gyilkosság nyomait, de amikor hazaért, az anyja jelentette az esetet. 

A somerseti Frome-ból származó Delbono elismerte, hogy ő szúrta le Bates-t, de ártatlannak vallotta magát a gyilkosság vádjában. Az esküdtszék ma egyhangúlag bűnösnek találta.

Nyitókép: Somerset Police

#Külföld#rendőrség#gyilkosság#leszúrta#telefonhívás#bejelentés

Címlapról ajánljuk