Külföld

Orbán Amerika-ellenességéről is írnak az amerikai titkosszolgálat kiszivárgott jelentéseiben

rtl.hurtl.hu

2023. április 9. 10:05

Áll a szivárogtatási botrány.

Nyilvánosságra került az amerikai titkosszolgálat számos, az ukrajnai háborúval kapcsolatos jelentése, a kiszivárgott dokumentumokról a New York Times-nak nyilatkozó tisztségviselők elismerték, hogy azok valódinak tűnnek, írja a 444.

Mint írják, a dokumentumokból kiderül, hogy szinte mindegyik orosz biztonsági szolgálathoz sikerült beférkőznie az Egyesült Államoknak, és sok orosz katonai tervről előre tájékoztatni tudták az ukrán erőket. Emiatt az anyagok nyilvánosságra kerülése károkat is okozhat Ukrajnának a háborúban, mivel az oroszok jobban tudják, mire kell figyelniük. Az FBI pénteken már vizsgálatot indított, hogy kiderüljön, milyen forrásból szivároghattak ki a jelentések.

A Yahoo News „Szigorúan titkos” feliratú dokumentumokról is beszámolt, amiknek a hitelességét egyelőre nem tudták igazolni, írja a 444.

Ezek között említenek egy olyan szigorúan titkos CIA-jelentést is, miszerint az Orbán Viktor által vezetett Magyarország, bár Nato- és EU-tag, közel áll Oroszországhoz, és az Egyesült Államokat tekinti az egyik legjelentősebb geopolitikai ellenfelének.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Külföld#szivárogtatás#orbán viktor#cia#szigorúan titkos

Címlapról ajánljuk