Külföld

John F. Kennedy unokaöccse lesz Joe Biden kihívója

rtl.hurtl.hu

2023. április 6. 11:22

Robert F. Kennedy, a merényletben elhunyt elnök rokona várhatóan a nyár elején hivatalosan is bejelenti, hogy 2024-ben elindul az elnöki posztért. 

A dallasi merényletben elhunyt John F. Kennedy unokaöccse, Ifj. Robert. F Kennedy nemrégiben benyújtotta a hivatalos jelölti papírokat, hogy 2024-ben a demokraták színeiben induljon az amerikai elnökválasztáson – írja a BBC.

A 69 éves Robert F. Kennedy korábban egy környezetvédelmi ügyvédi iroda társalapítójaként szerzett hírnevet, különböző ügyek mellett kampányolt az elmúlt években. Először márciusban lebegtette be a közösségi médiában, hogy fontolgatja az elindulást.

Kennedy várhatóan a nyár elején hivatalosan is bejelenti, hogy indul az elnöki székért.

Az Egyesült Államokban a Demokrata és a Republikánus párt is tart előválasztást, először ezen kell megmérettetnie magát Kennedynek. A demokrata oldalon láthatóan sokasodnak az elnökjelöltek, márciusban Marianne Williamson is beugrott a versenybe. Joe Biden amerikai elnök már korábban jelezte újraindulási szándékát, bár hivatalos bejelentés még nem érkezett a jelöltéségét illetően.

John F. Kennedy unokaöccséről köztudott, hogy rendszeresen oszt meg oltásellenes tartalmakat. 2021-ben az Instagram letiltotta a fiókját, amiért többször tett valótlan állításokat. Tavaly pedig a Facebook anyavállalata mindenhonnan eltávolította a Kennedy által alapított Children's Health Defense nevű oltásellenes csoportot, miután a cég szerint egészségügyi témában terjesztettek álhíreket.

Oltásellenes nézetei miatt nemcsak az állampolgárok, hanem a saját családja felől is kapott kritikát: nővére, Kerry Kennedy két éve „kimondottan veszélyesnek” nevezte az újdonsült elnökjelölt szerepvállalását az oltások kérdésében.

Nyitókép: Getty Images

#Külföld#amerikai#elnökválasztás#kennedy#indulás#2024#joe biden

Címlapról ajánljuk