Külföld

Egy brit nő nekiment egy üzletnek, mert szerinte szexista steaket árulnak

rtl.hurtl.hu

2023. április 4. 21:30

Szerinte a nemek használata az élelmiszerek forgalmazásában „helytelen és szükségtelen”.

Követeli egy nő, hogy a Sainsbury's változtassa meg egy steak „szexista” nevét, mivel az szerinte rendkívül helytelen.

A 38 éves Rose Robinson akkor figyelt fel a steakre, amikor március 23-án ellátogatott a norfolki North Walshamben található Sainsbury's-be, hogy bevásároljon néhány apróságból.

De felháborodott, amikor meglátta, hogy a szupermarket milyen néven árulja a terméket:

Big Daddy rump steak (magyarul spitzfartő).

Robinson elmondta, hogy ezután elment a vevőszolgálathoz, de nem azért, hogy panaszt tegyen, csak azért, hogy visszajelzést adjon a márkajelzéssel, a Big Daddy megnevezéssel kapcsolatban.

A háromgyermekes anyuka úgy véli, hogy a nemek használata az élelmiszerek forgalmazásában „helytelen és szükségtelen”, és úgy véli, más módon is jelezhették volna a „nagy méreteket”.

Robinson a Facebookon is felszólította az üzletet, hogy gondolja át a termék nevét, és cselekedjen helyesen, de állítása szerint nem kapott választ. 

 

A Sainsbury's azóta közölte, hogy igyekszik befogadó kiskereskedő lenni, és hogy a vásárlói visszajelzések fontosak a vállalat számára, amely „ennek megfelelően rendszeresen felülvizsgálja a választékot”.

Az áruházlánc azonban arra is rámutatott, hogy a nevet más kiskereskedők is használják.

A nő elmondta, amikor hazaért, arra gondolt, hogy talán túlreagálta, de akkor utánanézett a big daddy kifejezésnek a szótárban, hogy megpróbálja felmérni a kifejezés általános értelmezését, ami amúgy nem is csak egy hatalommal bíró férfira vonatkozik. 

Az egyik kifejezés – bocsássák meg, hogy ilyen nyíltan beszélek –, ami a Google-keresés tetején jelent meg, arra utalt, hogy a big daddy olyan valaki, aki »jól bánik a farkával«

– magyarázta Robinson, aki szerint a cég sok más módon is kommunikálhatta volna ennek a terméknek a hatalmas méretét. 

A nőt többen támadták a véleménye miatt, egyesek úgy vélik, felhajtást csinál a semmiért, és rögtön a Karen jelzővel illették (a Karen általánosan elfogadott kifejezés arra, aki könnyen megsértődik dolgokon, és kikéri azokat magának, holott sokkal fontosabb dolgok is vannak a világon).

Őszintén szólva én vagyok a legkevésbé Karen-szerű ember, akit ismerek. Ezt olyasvalaki mondta az interneten, aki semmit nem tud rólam

– mondta. 

A LADBible megkereste a Sainsbury's-t az üggyel kapcsolatban, de egyelőre nem kaptak választ. 

Nyitókép: Rose Robinson / Facebook 

#Külföld#steak#sainsbury's#üzlet#szupermarket

Címlapról ajánljuk