Külföld

Lelőtték a YouTubert, miközben poénból szívatott egy embert

rtl.hurtl.hu

2023. április 4. 9:18

Egy videót készített a csatornájára, amikor kiszemelt áldozata előhúzott egy fegyvert, és rálőtt. 

Kritikus állapotban szállítottak kórházba egy amerikai YouTubert, akit vasárnap meglőttek egy Virginia állambeli bevásárlóközpontban, miközben egy embert szívatott egy, a csatornájára készülő videóhoz – jelentette a WUSA9 televízió híradója. A 21 éves Tanner Cookot a hasán érte a lövés. A golyó átment a gyomrán és a máján. Családja elmondása szerint várhatóan meg fog gyógyulni.

Az elkövetőt letartóztatták. A 31 éves Alan Colie ellen súlyos testi sértés, valamint lőfegyverek illegális használtával kapcsolatos bűncselekmények miatt indítottak eljárást.

A Classified Goons nevű, átverős videókat tartalmazó YouTube-oldalt készítő Cook a WUSA9-nek nyilatkozva elmondta, hogy éppen viccelődve szívatta Colie-t, aki „nem fogadta valami jól” a próbálkozást. A fiatalember elmondása szerint Colie egyszercsak előhúzott egy fegyvert, és szó nélkül meglőtte őt. Az esetet Cook barátja lefilmezte. A felvétel most bizonyíték az ügyben.

A Fox5 televízió beszámolója szerint Colie a lövés után eldobta a fegyverét, telefonált egyet, majd lefeküdt a földre, és a helyszínen megvárta a kiérkező rendőröket, és hagyta, hogy letartóztassák. A lövés utáni pánikban a helyi hatóságok közlése szerint három embert sérült meg, miközben a bevásárlóközpontból menekültek.

Cook apja a WUSA9-nek nyilatkozva „sokkolónak és szükségtelennek” nevezte fia lelövését, aki közlése szerint „könnyedén meg is halhatott volna”, hozzátéve, hogy istennek biztosan tervei vannak még vele, hogy életben maradt.

Az oldalukon pár tízezres nézettséget elérő videókban egyebek mellett azzal szívattak emberek, hogy odaültek az étteremben az asztalukhoz, vagy elvették bevásárlókosarukat. Volt, akiket azzal vádoltak hamisnak, hogy loptak egy boltból, vagy alkoholt vettek kiskorúaknak, illetve azzal szórakoztak, hogy agresszívan beleszagoltak emberek füleibe, vagy közvetlen közelről, az arcukba mászva filmeztek embereket.

A videók közül többen is látni, hogy egyes áldozataik meg akarták verni őket, illetve rendőrök jelentek meg a felvételkészítés közben.

Tanner Cook elmondta, az eset ellenére továbbra is készíteni fog átveréses videókat.

Nyitókép: WUSA9

#Külföld#youtuber#lövés#egyesült államok

Címlapról ajánljuk