Külföld

Egy orángután a gondozójától tanulta el a szoptatást

rtl.hurtl.hu

2023. április 3. 14:38

A virginiai állatkertben Zoe, az orángután árva volt, ezért egy jó darabig nem tudta megtanulni, hogyan kell gondját viselni az utódoknak. Az egyik állatgondozó és gyereke a segítségére sietett. 

A virginiai Metro Richmond Zoo egyik orángutánja az állatgondozótól leste el, hogyan kell szoptatni az újszülöttjét – számolt be a nem mindennapi esetről az állatkert közleménye alapján az Insider.

Az állatkert szerint Zoe, az orángután kilenc hónaposan lett árva, így sokáig nem tudta senkitől eltanulni a szoptatás fortélyait. Első csecsemőjét még kézzel kellett táplálni, de amikor decemberben világra hozta második kicsinyét, az állatkert megkérte Whitlee Turner állatgondozót és újdonsült anyukát, hogy segítsen az orángutánnak. A szoptatós szemináriumról videó is készült:


Whitlee és kisfia meglátogatta Zoét és az újszülöttet a benti ketrecben. Az állatkertnek korábban egy televíziót kellett betennie az élőhelyére, hogy Zoe legalább videókon keresztül láthassa, hogyan kell gondozni az utódokat. De erre mostantól semmi szükség, ugyanis

egy nap se kellett az anyuka bemutatója után, az orángutánnak sikerült a szoptatás.

Az állatkerti gondozó hozzátette, hogy neki is nehéz volt megtanulni a folyamatot, ezért szeretne minden anyukának segíteni benne – akár emberről, vagy orángutánról van szó.

Nyitókép (illusztráció): Pexels 

#Külföld#orángután#szoptatás#állatkert#állat#gondozó

Címlapról ajánljuk