Külföld

„Bizonyítékot” tett közzé a lelkipásztor, hogy tud lebegni

rtl.hurtl.hu

2023. április 1. 15:35

Bushiri atya a világ egyik leggazdagabb lelkipásztora, egyebek közt csalással, pénzmosással és nemi erőszakkal vádolják.

Elképesztő videót tett közzé Bushiri atya, egy malawi születésű prédikátor még tavaly. A felvételek nemrég kezdtek keringeni a közösségi oldalakon. Azt látni rajta, hogy a lelkipásztor jön le a lépcsőn, majd egyszer csak ráközelít a kamera a lábára, amin látni, hogy nem érintkezik a talajjal. Szerinte ez egyértelmű bizonyítéka annak, hogy tud lebegni. A férfi testét és karjait persze nem látni, csak egy közelit a lábszáráról, így ez a bugyuta videó természetesen semmit sem bizonyít. Erről a saját szemével is meggyőződhet. 


Azt már a felvételt nyilvánosságra hozó Protestia tette hozzá, hogy Bushirinak meglehetősen komoly múltja van az emberek átverésében, amivel mesés vagyonra tett szert.

Maseratit vett a 6 éves lányának

A jó lelkipásztor a 2010-es évek elején tett szert óriási hírnévre próféciái és „gyógyító” tevékenysége miatt. A megvilágosult keresztény gyülekezet (Enlightened Christian Gathering) névre hallgató egyházának Afrikában és a világ számos pontján vannak követői. 

2015-ben saját tévécsatornát indított, ahol milliók nézték a tanításait. 

Mindezek mellett rengeteg könyvet is írt, és profi módon húzott hasznot hiszékeny híveiből.

Bushiri a világ egyik leggazdagabb lelkipásztora, vagyonát egyesek 300 millió dollárra, átszámítva 105 milliárd forintra becsülik. Számos luxusingatlana, magángépe és autója van, 

6 éves kislányának például egy 140 millió forintos Maseratit vett ajándékba a születésnapjára.

2019-ben aztán csalással és pénzmosás gyanújával vették őrizetbe Dél-Afrikában, 2021-ben pedig 16 rendbeli nemi erőszakkal is megvádolták. Mivel szabadlábon védekezhetett, hamar meglépett az igazságszolgáltatás elől és Malawiban kért menedéket. Azóta is ott él. Továbbra is állítja, hihetetlen csodákra képes: betegeket gyógyít, halottakat támaszt fel és most már lebeg is. A nyilvánvaló csalások ellenére a férfinak még mindig rengeteg követője van.

Nyitókép: Bushiri támogatói a pretoriai bíróság épülete előtt. Több ezren voltak – Fotó: Phill Magakoe / Gallo Images via Getty Images

#Külföld#malawi#lelkész#lebeg#csaló#pénzmosás#nemi erőszak#bushiri

Címlapról ajánljuk