Külföld

Videón, ahogy a hatszoros gyilkos nashville-i lövöldöző szétlövi az iskola bejáratát, és a folyosókon mászkál

rtl.hurtl.hu

2023. március 28. 9:16

A 28 éves Audrey Hale három kilencéves gyereket és három felnőttet ölt meg, mielőtt a kiérkező rendőrök lelőtték. 

Videót tett közzé a nashville-i rendőrség arról, ahogy autójával megérkezik Covenant keresztény magániskolához Audrey Hale, majd a bezárt bejáratot szétlőve bejut az épületbe, és fegyverrel a kezében gyilkolásra készen mászkál a folyosókon. 

 

A lövöldöző hat embert ölt meg, mielőtt a kiérkező rendőrök lelőtték. Hale a kiérkező rendőrök autóira is rálőtt egy emeleti ablakból. 

 

A helyi rendőrség közlése szerint Hale két automata puskával, valamint egy 9 mm-es pisztollyal tört be az iskolába, aminek korábban a diákja volt. John Drake rendőrkapitány szerint a lövöldöző véletlenszerűen gyilkolt, és egyelőre úgy gondolják, hogy nem szeretett a keresztény iskolába járni, és ez lehetett a lövöldözés hátterében. Az indítékról azonban a hatóságok még nem jelentettek ki semmit biztosan. 

Drake közlése szerint Hale transzneműként azonosíthatta magát, és elképzelhető, hogy ez szerepet játszott a tömegmészárlásban, de hozzátette, hogy még a nyomozás elején vannak. A rendőrkapitány elmondta, hogy Hale otthonában búcsúüzenetet találtak, valamint az iskola részletes térképét, és hozzátette, egy másik iskolát is célpontnak nézett ki.

Nyitókép: Twitter/Metro Nashville PD

 

#Külföld#iskolai lövöldözés#Nashville#egyesült államok

Címlapról ajánljuk