Külföld

Az ukránok szerint az oroszok már elkezdték evakuálni a Krím-félszigetet

rtl.hurtl.hu

2023. március 25. 12:25

Az itt élő oroszok állítólag elkezdték árulni a házaikat.

Az ukrán hírszerzés értesülése szerint az orosz megszállók elkezdték a Krím-félsziget kiürítését. Erről az ukrán védelmi minisztérium hírszerző osztályának képviselője beszélt egy tévéinterjúban, amit a Kyiv Independent nyomán a 444 idézett.

Andrej Juszov szerint rádióadásokban figyelmeztették a helyi lakosságot, hogy készüljenek fel a távozásra. Hozzátette, hogy ez azokra vonatkozhat, akik együttműködtek a megszálló hatóságokkal. Juszov kijelentette, hogy a béke és rend helyreállítása érdekében a félszigetről távozniuk kell a megszállóknak, és vissza kell kerülnie a területnek ukrán kézbe. Szerinte erre a közeli jövőben sor fog kerülni, így azoknak, akik együttműködtek Oroszországgal, jobb lesz távozniuk onnan.

A védelmi minisztérium képviselője azt is hozzátette, hogy jelentések szerint az orosz parancsnokság és a megszálló hatóságok emberei árulják ingatlanjaikat, és kimenekítik családtagjaikat a Krímről.

Nyitókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök részt vesz az orosz főügyészi hivatal igazgatótanácsi ülésén Moszkvában 2023. március 15-én. – Fotó: Orosz elnöki sajtószolgálat / Szputnyik / EPA / MTI

#Külföld#orosz-ukrán háború#krím#evakuáció#ukrajna#oroszország

Címlapról ajánljuk