Miközben a népe éhezik, Kim Jong-un lánya luxuskabátban járkálApa-lánya programot tartott a kommunista állam vezetője, amin lánya az átlagos észak-koreai éves jövedelem több mint kétszeresét érő, francia Dior kabátban jelent meg.
Külföld

Miközben a népe éhezik, Kim Jong-un lánya luxuskabátban járkál

rtl.hurtl.hu

2023. március 24. 12:07

Apa-lánya programot tartott a kommunista állam vezetője, amin lánya az átlagos észak-koreai éves jövedelem több mint kétszeresét érő, francia Dior kabátban jelent meg.  

Kim Dzsongun észak-koreai vezető lánya egy 1 950 fontos (mintegy 860 ezer forint értékű), francia Christian Dior bársonykabátban nézett végig egy rakétaindítást – írja a Metro.

A kommunista állam hírügynöksége lőtt egy fotót a családi programról: ezen a kislányt az említett luxuskabátban lehetett látni, amint a Hvaszal-17 interkontinentális ballisztikus rakéta indítását figyelte a phenjani nemzetközi repülőtéren.


Elsőként a The Choson Ilbo dél-koreai hírportál számolt be arról, hogy Kim három ismert lányának egyike, Ju-ae a francia divatház termékét viselte – persze azt még nem tudni, hogy hamisítvány vagy egy eredeti darab volt rajta.

Ha igazi Dior kabát, akkor az ára több mint duplája az egy főre jutó észak-koreai jövedelemnek, ami becslések szerint évi 800 fontnak felel meg.

A Vienna University of Economics 2020-as tanulmánya szerint tízből hat észak-koreai abszolút szegénységben nő fel, és általános éhezés uralkodik a kommunista államban. A koronavírus-járvány ráadásul súlyosbította a régóta fennálló élelmiszerhiányt, így az ország humanitárius katasztrófa küszöbére sodródott – áll a washingtoni székhelyű 38 North januári jelentésében.

Mindezzel szemben jól dokumentált esetek vannak arról, milyen pazarló életmódot folytat az uralkodó család. 2020 októberében például Kim Dzsongun egy katonai parádén körülbelül 10 ezer fontos órát viselt. 

De jól látszik az is, hogy a nyilvánvaló élelmiszerválság közepette is a fegyverkezésen van a hangsúly: az ország a napokban új, vízfelszín alatti „nukleáris támadórendszert” tesztel, valamint egy hadászati manőverező robotrepülőgépeket is kilőttek a keddtől csütörtökig tartó hadgyakorlat során.

Nyitókép: MTI / EPA / KCNA

 

#Külföld#észak-korea#kim dzsong un#Dior#kabát#éhezés

Címlapról ajánljuk