Külföld

Bolsonaro döntött, hazamegy végre Floridából

rtl.hurtl.hu

2023. március 24. 20:45

Az októberi választási veresége óta önkéntes száműzetésben van a populista politikus. Most bejelentette, hogy hazatér.

Hazamegy Brazíliába önkéntes floriadi száműzetése után Jair Bolsonaro – értesült a Bloomberg. Az exelnök azóta van az Egyesült Államokban, hogy elvesztette az elnökválasztást a baloldali Lula da Silvával szemben októberben.

Március 30-án reggel 7 órakor landol a repülőm Brazíliavárosban. Ez szinte biztos – mondta riportereknek Bolsonaro. Korábban azt tervezte, hogy marad az USA-ban, de péntek hajnalban bejelentette, hogy tovább küzd a konzervatív ügyért és visszatér a politikai életbe.

Bolsonaro soha nem ismerte el a vereségét Lulával szemben, aminek többek között az lett az eredménye, hogy a hívei megostromolták a brazil törvényhozás, az elnöki hivatal és az államhatalom több más fontos épületét január 8-án.

Az exelnök azt kockáztatja a visszatérésével, hogy eljárást idítanak ellene, a már említett ostromért, amiért Lula szerint Bolsonaro a felelős.

Nyitókép: Jair Bolsonaro korábbi brazil elnök a floridai brazil közösség egyik rendezvényén Orlandóban 2023. január 31-én. Fotó: MTI/EPA/Cristobal Herrera.

#Külföld#jair bolsonaro#egyesült államok#hazatérés#lula da silva#florida#brazília

Címlapról ajánljuk