Külföld

Kiszivárgott Mark Zuckerberg fenyegető levele: Ha nem mondasz fel, szinte biztos, hogy kiderül, ki vagy

rtl.hurtl.hu

2023. március 22. 7:14

A cégvezető a szigorúan bizalmas levél tárgymezőjébe azt írta: „Kérlek, mondj fel.”

A New York Post vette észre, hogy az Internal Tech Emails nevű Twitter-oldal megjelentette Mark Zuckerberg Facebook-alapító, az azóta Metává átnevezett birodalom vezetőjének 10 évvel ezelőtti levelét. 

Azt eddig is lehetett sejteni, hogy Zuckerberg vezetői stílusa hagy némi kívánnivalót maga után, de a lap egészen pontosan a diktatórikus jelzővel írta le azt. A levél előzménye, hogy a Facebook egyik munkatársa információkat szivárogtatott ki a médiának egy belső megbeszélésről, amelyen Zuckerberg a Facebook fejlesztési irányairól beszélt. A levél, amelynek tárgymezőjébe Zuckerberg azt írta: „kérlek, mondj fel” a történtek fényében talán érhetően a Bizalmas – Nem megosztható figyelmeztetéssel indul.

„Sokan láttátok a TechCrunch cikkét ... ami azt állítja, hogy mobiltelefont fejlesztünk. 

Nem építünk telefont, és hosszan beszéltem (…) arról, hogy valójában mit is csinálunk – olyan módszereket hozunk létre, amelyekkel minden telefon és alkalmazás szociálisabbá tehető

– írta, majd a szivárogtatásra hivatkozva úgy fogalmazott: ez árulás volt.

Ezért arra kérem azt, aki ezt kiszivárogtatta, hogy azonnal mondjon fel

– folytatta, majd arra is kitért, hogy ha valaki úgy gondolja, hogy helyénvaló belső információkat kiszivárogtatni, akkor távoznia kell.

Ha nem mondasz fel, szinte biztos, hogy kiderül, ki vagy

– hangzik a kissé fenyegetésjellegű kijelentés. Majd ara panaszkodott, hogy a szivárogtatás miatt sokkal nehezebb együttműködniük a mobiltelefongyártókkal, akikkel bár partneri kapcsolatra kellene törekedniük, konkurensnek tekintik őket. Magyarázata szerint a Facebook egy vállalat, amely a nyitottságot és az átláthatóságot támogatja, mind a nagyvilágban és saját köreiben is. „A nyílt kultúra ára azonban az, hogy mindannyiunknak meg kell védenünk a bizalmas információkat, amelyeket bent megosztunk” – írta.

Ha nem tesszük, akkor mindenkit kicseszünk, aki azon dolgozik, hogy megváltoztassa a világot.

Nyitókép: David Paul Morris / Bloomberg via Getty Images

#Külföld#mark zuckerberg#meta#facebook#szivárogtatás

Címlapról ajánljuk