Külföld

Egy konteós család négy tagja lett öngyilkos Svájcban, „hogy elinduljanak egy jobb világba”

rtl.hurtl.hu

2023. március 21. 20:48

Arra nevelték a gyerekeket, hogy a világot ellenséges helynek tartsák.

Lezárni készül a svájci hatóság azt az ügyet, amely tavaly mélyen megrázta az országot – írja a BBC.

Tavaly március 24-én egy család öt tagja,

  • egy nyolcéves kislány,
  • egy tizenötéves kisfiú,
  • az apjuk,
  • az anyjuk,
  • és az anyjuk ikertestvére ugrottak ki a hetedik emeleti lakásukból. 

A fiú kómába került, de mára felépült súlyos sérüléseiből. A nyomozók szerint nem emlékszik az ominózus napra. A család két évvel korábban költözött Svájcba Franciaországból, és nem adták jelét annak, hogy öngyilkosságot fontolgattak volna.

A rendőrség kizárta a külső beavatkozást, és azt mondják, hogy a törvényszéki vizsgálatok nem mutattak ki dulakodásra utaló jeleket a haláleset előtt, és a boncolás nem mutatott ki kábítószerre utaló nyomokat.

Egy évnyi nyomozás után a svájci hatóságok úgy vélik, hogy a családanya és a nővére mélyre merült az összeesküvés-elméletekben. A haláleset után a rendőrség megtalálta a lakásukat tele élelemmel, gyógyszerekkel és higiéniai termékekkel, gondosan tárolva és rendszerezve. A család ritkán ment ki, a gyerekeket pedig otthon tanították. A nyomozók szerint a két nő mélyen gyanakodott a kormányra és a helyi hatóságokra, és arra nevelték a gyerekeket, hogy a világot ellenséges helynek tartsák.

A Covid-19 világjárvány és Oroszország ukrajnai inváziója csak megerősítette őket ebben a meggyőződésükben.

A lakás és az elektronikus eszközök átvizsgálása során kiderült, hogy a kollektív öngyilkosságot a felnőttek gondosan megtervezték, sőt el is próbálták.

A jelentés szerint nyilvánvalóan „a megfelelő pillanatra vártak, hogy elinduljanak egy jobb világba, távol attól, amitől féltek”. Tragikus módon egyébként valószínűleg az katalizálta a csoportos öngyilkosságot, hogy a rendőrség aznap reggel meglátogatta a családot, és – miután több megkeresésre sem választ – emlékeztették az apát, hogy találkozzon a helyi oktatási hivatallal, hogy beszéljenek a fia magántanulói státuszáról. A család nem engedte be a rendőröket. 

Ha úgy érzi, segítségre van szüksége, hívja a lelki elsősegély-szolgálat a nap 24 órájában elérhető, bármely szolgáltatótól ingyenesen hívható telefonszámát: 116-123

Nyitókép: Pixabay

#Külföld#konteó#konspirációs teória#család#svájc

Címlapról ajánljuk