Külföld

Egy bérelt ház jakuzzijában ücsörgött egy férfi, amikor megkarmolta a fejét egy puma

rtl.hurtl.hu

2023. március 21. 15:40

Az állami vadőrök azonnal keresni kezdték a nagymacskát egy patak melletti meredek hegygerinc mentén, de a fagyott hóban nem találtak nyomokat.

Vadvédelmi szakemberek hétfőn bejelentették, hogy keresik azt a hegyi oroszlánt, azaz pumát, amelyik megkarmolta egy férfi fejét, miközben az a feleségével egy jakuzziban ült egy Colorado középső részén fekvő bérelt házban – írja az AP.

A férfi szombat este a földbe épített pezsgőfürdőben áztatta magát a Nathrop városától nyugatra fekvő erdős kertvárosban, amikor a Colorado Parks and Wildlife szerint érezte, hogy valami megragadja a fejét. A férfi rákiáltott a nagymacskára, és elkezdte fröcskölni a vizet, miközben a felesége zseblámpával világított az állatra.

A hatóságok szerint az állat ekkor visszavonult egy domb tetejére, és továbbra is a házaspárt figyelte.

A házaspár vissza tudott jutni a házba, ahol kitisztították a férfi sebeit, és felhívták az ingatlan tulajdonosát, aki történetesen a Colorado Parks and Wildlife-nak dolgozik. A férfinak négy karcolás volt a feje tetején, és a jobb füle mellett, de elutasította az orvosi ellátást.

„Valószínűnek tartjuk, hogy a hegyi oroszlán látta a férfi fejének mozgását a sötétben, a talaj szintjén, de nem ismerte fel a jakuzziban lévő embereket” – mondta Sean Shepherd, a Salidában működő terület vadvédelmi menedzsere. „A pár helyesen cselekedett, amikor zajt csapott, és a puma szemébe világított.”

Az állami vadőrök azonnal keresni kezdték a nagymacskát egy patak melletti meredek gerinc mentén, de a fagyott hóban nem találtak nyomokat. A közelben azonban csapdát állítottak fel, és továbbra is figyelik majd a hegyi oroszlánok tevékenységét a szabadtéri tevékenységeiről ismert Nathrop közelében.

A szombat esti találkozás volt az első bejelentett, emberre irányuló pumatámadás Coloradóban 2022 februárja óta. Vadvédelmi tisztviselők szerint 1990 óta legalább 27 ember sérült meg Colorado államban pumatámadásban, közülük hárman meghaltak.

Nyitókép: Getty Images

#Külföld#hegyi oroszlán#colorado#jacuzzi#fürdő#bérelt ház

Címlapról ajánljuk