Külföld

Mexikó elnöke: Azért drogoznak az amerikaiak, mert nem ölelgetik egymást eleget

rtl.hurtl.hu

2023. március 18. 17:42

André Manuel López Obrador arról próbálta elterelni a figyelmet, hogy Mexikóból áramlik egy gyilkos kábítószer az Egyesült Államokba.

Hiányzik a szeretet, a testvériség és az ölelés – mondta André Manuel López Obrador mexikói elnök pénteken, amikor azt fejtegette, miért van drogkrízis a szomszédos Egyesült Államokban.

A 444 cikke szerint nem véletlenül mondta ezt az elnök: próbálta elterelni arról a figyelmet, hogy Mexikó felől áramlik egy gyilkos kábítószer, a fentanil az USA-ba. A heroinnál 50-100-szor erősebb drog csak 2021-ben 70 ezer ember halálát okozta az országban.

A mexikói elnök tagadja, hogy az ő országában állítanák elő a fentanilt, de az köztudott, hogy mexikói drogkartellek kínai alapanyagokból állítják elő és csempészik be az Egyesült Államokba. Tavaly 6 ezer tonna fentanilt foglaltak le a déli határon.

André Manuel López Obradornak már korábban is voltak érdekes megnyilvánulásai. Februárban egy misztikus manóról posztolt képet, amiről úgy gondolhatta, hogy létezik.

Nyitókép: Andrés Manuel López Obrador mexikói elnök sajtótájékoztatót tart Mexikóvárosban. Fotó: MTI/EPA/EFE/Sashenka Gutiérrez.

#Külföld#mexikó#André Manuel López Obrador#elnök#fentanil#drog#egyesült államok#ölelés

Címlapról ajánljuk