Külföld

Ahelyett, hogy mentőt hívott volna, inkább videózta a rá bízott haldokló kisfiút

rtl.hurtl.hu

2023. március 16. 13:10

A mostohaanya azt állította, hogy a hároméves gyerek magának okozta sérüléseit.

15 év börtönre ítéltek egy brit nőt, aki nem a mentőket hívta rögtön, amikor a rá bízott kisfiú súlyosan megsérült, hanem videót készített a haldokló gyermekről, és az apjának írt vérfagyasztó üzenetet – írja a Sun.

A hároméves Harvey-nak betört a koponyája, miután több ütés érte a fején, és agyvérzése lett. A 23 éves mostohaanya, Leila Borrington a földön fekvő, szenvedő kisfiút filmezte – azt állította, azért, hogy megmutassa a felvételt a mentőknek. De ahelyett, hogy azonnal segítséget kért volna, Harvey apjának írt sms-t, azt kérdezve tőle: „miért velem történik ez mindig?” Később egy másik üzenetet is küldött neki: „máskor ne hagyd velem a gyerekeket”.

Ahelyett, hogy mentőt hívott volna, videózta a rábízott kisfiút, miközben haldoklott
Fotó: Nottinghamshire-i rendőrség

A nőt emberölés mellett azért is elítélték, mert több más esetben bántalmazta az autista kisfiút. Az ügyész szerint a Leila Borrington által készített felvételen az látszik, hogy a nő közömbösen viszonyul a kisfiú állapotának súlyosságához. Miközben a kisfiút kórházba szállították, a mostohaanya azt mondta a mentőknek, hogy „ez mindig előfordul, amikor Harvey vele van”.

Az apának írt sms-ben a nő azt állította, hogy Harvey szaladgált, majd felmászott a kanapéra, leesett és a padlóba verte a fejét, A kisfiú két nappal később életét vesztette, halálát a fejét ért ütés okozta. Az orvosok szerint a halálát megelőző hetekben több más sérülést is szenvedett: eltört a karja, horzsolás volt a hátán, sérülések voltak a fülein és az arcán.

Leila Borrington szerint a sérüléseket a gyermek magának okozta. Az esküdtek szerint azonban a mostohaanya elferdítette a történteket, az ügyész pedig egyenesen úgy vélte: a nő azzal élt vissza, hogy a kisfiú képtelen volt kommunikálni, ha fájdalma volt.

Nyitókép: Nottinghamshire-i rendőrség

#Külföld#egyesült királyság#emberölés#gyerekgyilkosság#bántalmazás

Címlapról ajánljuk