Külföld

„Hagyd abba a maszturbálást, irány a front” – a PornHubon próbált orosz zsoldosokat toborozni a Wagner-csoport

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. március 16. 18:57

A zsoldoscsoport főnöke, Jevgenyij Prigozsin szerint az ötlet remek volt, de a PornHub villámgyorsan törölte az Ukrajnába hadba hívó videókat.

A Wagner orosz zsoldoscsoport toborzó akciót indított a PornHubon, a pornómegosztó oldalra föltöltött videókban arra szólította fel az orosz férfiakat, hogy jelentkezzenek az Ukrajnában harcoló Wagner-alakulatokba, írja a Kyiv Post ukrán híroldal.

A Daily Dot cikke szerint a PornHubot nem tiltották be Oroszországban, de az elérését korlátozzák: csak azok tudják megtekinteni az ott közzétett felnőtt tartalmakat, akik előzőleg bejelentkeztek a legnagyobb orosz közösségi oldalra, a Facebook-klón VK-ra.


A pornóvideók előtt látható, 15-20 másodperces hirdetésekről több orosz Telegram-csatorna is hírt adott, ezek szerint az egyik toborzó reklámban egy női hang arról beszélt, hogy

Mi vagyunk a világ kib*szottul legf*szább magánhadserege. Oroszország minden régiójából toborozunk harcosokat. Hagyd abba a maszturbálást és jelentkezz a Wagnerhez!

Egy másik reklám szlogenje pedig így szólt:

Fogj egy másik fegyvert a kezedbe.

A Lenta.ru azt írja, hogy a hirdetések főként Oroszország távolabbi régióit célozták, moszkvai IP-címekről bejelentkezve nem jelent meg a felhasználóknak.

A Wagner reklámjait a PornHub gyorsan törölte, miután a sajtó elkezdett érdeklődni felőlük.


Jevgenyij Prigozsin, a Wagner főnöke úgy tűnik, nagy rajongója az újszerű toborzási technikának, egy videóban ugyanis azt mondta, hogy a Wagner PMC pornóoldalakon reklámozása kiváló marketingötlet, írja a Kyiv Post.

A Wagner-csoport ezekben a napokban és hetekben Bahmut elfoglalására összpontosít, és folyamatosan hatalmas veszteségeket szenved az ukrán város közelében.

A Wagner korábban orosz börtönökben toborzott, súlyos bűncselekmények elkövetőit szerződtetve az ukrajnai harcokra, fizetség és amnesztia ígéretével.

#Külföld#orosz-ukrán háború#wagner-csoport#wagner-zsoldossereg#jevgenyij prigozsin#pornhub#toborzás

Címlapról ajánljuk