Külföld

Véres fogó és kihúzott fogak – elrabolták és hat napon át kínozták egy népszerű influenszer párját

rtl.hurtl.hu

2023. március 16. 9:44

Barátnője mellől rabolták el az alvó ausztrál férfit, akiért több millió ausztrál dollárt és kábítószereket követeltek. 

Hat napon át kínoztak elrablói egy 26 éves ausztrál férfit, akit influenszer barátnője mellől raboltak el, miközben a nőnél aludt Sydney-ben található otthonában – jelentette a helyi sajtó. A rendőrség közlése szerint a pöröllyel, pisztollyal és poroltóval felfegyverkezett férfiak levonszolták a lépcsőn az áldozatot, majd átdobták a kerítésen, majd barátnője szeme láttára egy autóba tuszkolták, és elhajtottak vele.

A rendőrség hat nappal később, helyi idő szerin kedden talált rá a Peter Vuong nevű férfira egy lepusztult házban Sydney-ben. A férfit megkötözve találták, arca le volt takarva, és több sérülés is volt rajta. 

A beszámolók szerint megverték, legalább három fogát egy fogóval kihúzták, és volt, hogy pisztolyt nyomtak le a torkán, és levideózták, ahogy segítségért könyörög.

A rendőrség hat 19 és 21 év közötti embert tartóztatott le az emberrablás miatt. A hatóságok közlése szerint a csoport egy bűnszervezet része volt, ami „nagyobb összeget akart kizsarolni a férfitól és társaitól”. A csoport ötmillió dollárt követelt, közölve, hogy ha nem kapják meg a pénzt, apránként feldarabolják az elrabolt férfit.

A rendőrség közölte, hogy még vizsgálják, hogy „miért és hogyan” rabolták el a férfit, valamint a bűncselekmény pontos indítékát. Az ausztrál sajtóban megjelent hírek szerint a férfi egyik rokona egy félresikerült drogügylet részese lehetett, és ez állhatott Vuong elrablása mögött.

A bíróságra leadott ügyiratok szerint a pénzt az áldozat egyik rokonától, Tran Dinh-től követelték, aki a Daily Mail cikke szerint kriptovalutával kereskedik, és ingatlanfejlesztéssel foglalkozik. Vuong barátnője a Mail cikke szerint a TikTokon és Instagramon több százezer követővel rendelkező Angel Bowyer volt, aki három éve csodás fogyásával került be a bulvárlapokba. A nő közösségi oldalai mostanra elérhetetlenné váltak. 

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: Unsplash

#Külföld#váltságdíj#emberrablás#ausztrália

Címlapról ajánljuk