Külföld

Valószínűleg meghalt a transznemű nő, akit visszahurcoltak Szaúd-Arábiába

rtl.hurtl.hu

2023. március 15. 9:20

Megtagadták tőle azt is, hogy hozzáférjen a hormongyógyszerekhez.

Búcsúlevelet tett közzé egy fiatal transznemű szaúd-arábiai nő, aki azzal vádolta családját, hogy detranzícióra (a születési neméhez való visszatérésre) kényszerítették őt – írta az Independent.

A 23 éves Eden Knight, aki tavaly év végéig az Egyesült Államokban élt, hétfő reggeli Twitter-bejegyzésében azt állította, hogy öngyilkos lesz, szerinte ugyanis nyomást gyakoroltak ​​rá, hogy térjen vissza Szaúd-Arábiába, és megtagadták tőle hormongyógyszerekhez való hozzáférést.

Az időzített posztban azt állította, hogy a szülei visszavitették őt Szaúd-Arábiába, ahol a transznemű embereket súlyos diszkrimináció fenyegeti. 

Kedden egy másik, családjához tartozó fiókon keresztül azt közölték, hogy meghalt egy „fiatal férfi”, akinek a hivatalos neve megegyezett Knighttal. 

„Nincs kétségem afelől, hogy meghalt” – mondta a 27 éves Bailee Daws, a transznemű nő közeli barátja.

Egy másik barátja, a 28 éves Merrick DeVille így nyilatkozott: „Senki sem hallott róla. Már majdnem 36 óra telt el, de senki nem hallott róla semmit.” 

Ha úgy érzi, segítségre van szüksége, hívja a lelki elsősegély-szolgálat a nap 24 órájában elérhető, bármely szolgáltatótól ingyenesen hívható telefonszámát: 116-123

Nyitókép: Twitter / Eden Knight

#Külföld#transznemű#szaúd-arábia#lmbtq#öngyilkosság

Címlapról ajánljuk