Külföld

Orbánnak az európai értékek fontosságát hangsúlyozta Macron

rtl.hurtl.hu

2023. március 14. 10:37

A francia elnök hétfőn fogadta a magyar miniszterelnököt. 

Emmanuel Macron az európai értékek, és a jogállamiság fontosságát hangsúlyozta Orbán Viktornak, amikor hétfő este munkavacsorán fogadta a magyar kormányfőt az Elysee-palotában – közölte a francia sajtó. Emellett az Ukrajnában zajló háborúval kapcsolatban az európai országok egységéről beszélt Orbánnak.

A találkozó témái között még az iparra, az energiával és a bevándorlással kapcsolatos kérdések szerepeltek.

A francia elnöki szóvivő a megbeszélés előtt közölte, hogy Macron találkozója Orbánnal „jó lehetőség” arra, hogy „főleg az Oroszországgal szemben hozott szankciók szigorú betartásának fontosságát” hangsúlyozza a magyar kormányfőnek.

A szóvivő hozzátette, hogy Macron várhatóan megismétli, hogy milyen nagy szükség van arra, hogy Magyarország ratifikálja Finnország és Svédország csatalakozását a NATO-hoz. Egy francia diplomáciai forrás az RFI francia közszolgálati adónak hétfőn elmondta, hogy „eléggé bíznak” a kérdésben indított magyar parlamenti eljárásban.

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Emmanuel Macron francia köztársasági elnök (j) fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt az Elysée-palotában 2023. március 13-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

#Külföld#emmanuel macron#orbán viktor#találkozó#franciaország#orosz-ukrán háború#ukrajna

Címlapról ajánljuk