Külföld

Bocsánatkérő levelet írt a négy amerikait elrabló, kettőt meggyilkoló drogkartell

rtl.hurtl.hu

2023. március 9. 20:14

Úgy tudni, át is adták a hatóságoknak „fegyelmezetlen” tagjaikat.

Levélben kért bocsánatot az a mexikói drogkartell, amelyet négy amerikai elrablásáért és kettejük megöléséért tettek felelőssé. Elítélték az erőszakot és közölték, hogy átadták a hatóságoknak a történtekért felelős tagjaikat.

Az AP hírügynökséghez hatósági forrásból eljutott levélben az Öböl-kartell Skorpiók frakciója bocsánatot kért Matamoros város lakóitól, ahol az amerikaiakat elrabolták, egy mexikói nőtől, aki a lövöldözésben vesztette életét, valamint a négy amerikaitól és családtagjaiktól.

Az AP szerint a drogkartellek gyakran bocsátanak ki kommünikéket riválisaik és a hatóságok megfélemlítésére, de a mostanihoz hasonló esetekben „pr-munkát” is végeznek, hogy megpróbálják puhítani azokat a helyzeteket, amelyek rosszul érinthetik tevékenységüket.

Szerintük az amerikaiak elrablói és gyilkosai fegyelmezetlenek voltak, és megsértették a kartell szabályait, aminek része az ártatlanok életének és épségének tiszteletben tartása.

A hatóságok egyelőre nem erősítették meg, hogy bárkit őrizetbe vettek volna, ugyanakkor egy rendvédelmi tisztviselőtől az AP úgy tudja, hogy a levéllel együtt öt megkötözött embert is találtak egy körözött járműben.

Múlt pénteken négy amerikai érkezett Matomorosba Texasból, egyikük szépészeti beavatkozása miatt. Matomoros belvárosában rájuk lőttek, és egy teherautóba tuszkolták őket. A hatóságok kedden találtak rájuk, ketten közülük már nem éltek, egyikük megsérült, egy ember sértetlenül került elő.

Az esetről a Híradó is beszámolt:

Nyitókép: MTI/AP

#Külföld#mexikó#gyilkosság#emberrablás#drogkartell#bocsánatkérés

Címlapról ajánljuk