Külföld

Az interneten hirdette a férfi, hogy élő adásban kínozna meg macskákat, mire megjelent nála pár állatvédő, és irgalmatlanul elverték

rtl.hurtl.hu

2023. március 9. 17:03

A verésről készült videó komoly vitát váltott ki.

Egy beteges csoportchatben arról menőztek Kínában élő emberek, hogy hogyan kínoznak és gyilkolnak meg macskákat. A csoportban számos képet és videót is megosztottak az abúzusról. Itt jelentette be a Li nevű férfi, hogy azt tervezi:

örökbe fogad négy macskát, aztán élőben közvetíti, ahogy megkínozza és kivégzi őket.

A tervről valahogy tudomást szerzett egy állatvédőkből álló csoport a Vice szerint, akik saját kezükbe vették az ügyet. Rárontottak a férfira még február 25-én, ahogy az éppen egy menhely felé igyekezett Suzhou városában.

Az állatvédők ezután jól megverték a férfit, aki a helyszínen azt is bevallotta nekik, hogy korábban már megkínzott öt macskát úgy, hogy forró vizet öntött rájuk.

Az esetről készült videó futótűzként terjedt a kínai közösségi médiában, és komoly vitát váltott ki az állatkínzásról, valamint az önbíráskodásról. Többen elítélték az aktivistákat az erőszak használata miatt, míg mások dicsérték őket, amiért megállították az állatkínzót, és a kínai kormányt hibáztatták, amiért nem lép fel elég keményen ellenük.

A legtöbbet lájkolt komment szerint az állatvédők „megetették a férfivel a saját főztjét. Ez így fair”. A kínai hatóságok eddig nem foglaltak állást az ügyben, viszont nyomozni kezdtek Li ellen állatkínzás vádjával.

Nyitókép: Pixabay

#Külföld#állatkínzás#kína#állatvédelem#közvetítés#internet

Címlapról ajánljuk