Külföld

Tömegpánik tört ki egy rapkoncerten, ketten meghaltak

rtl.hurtl.hu

2023. március 7. 15:04

Állítólag lövéseket hallottak a közönség soraiban, nyolcan sérültek meg.

Pánik tört ki a GloRilla nevű rapper koncertjén New York államban, miután a közönség soraiból állítólag többen is lövéseket hallottak. A felfordulásban ketten meghaltak, nyolcan megsérültek, egyikük állapota kritikus, írja a Guardian.

A helyi rendőrség arról adott hírt, hogy a torlódásban tapostak agyon két embert. Azt mondták: „Számos lehetséges okról hallunk beszámolót, beleértve a tömeg nagyságát, lövéseket, paprikaspray-t és még sok mást”. Egyelőre még nincs bizonyíték arra, hogy bárkit lelőttek vagy leszúrtak volna.

A balesetben egy 33 és egy 35 éves nő vesztette életét, a sérültek közül egynek továbbra is kritikus az állapota. A helyi polgármester azt mondta: „Felelősségre fogjuk vonni az embereket azért, ami tegnap este történt, és pont. Szándékomban áll a végére járni a dolognak”.

A rapper később Twitteren üzent rajongóinak. Azt írta: „Imádkozom a családjaikért és minden érintett gyors felépüléséért”. A zenész elmondása szerint csak azután értesült a tragédiáról, hogy elhagyta a helyszínt.


Nyitókép: Kyle Gustafson / For The Washington Post via Getty Images

#Külföld#rapper#koncert#pánik#halál#lövés

Címlapról ajánljuk