Külföld

Botrány: több száz, látszólag vadiúj New Balance cipőt dobtak kukába az Egyesült Királyságban

rtl.hurtl.hu

2023. március 6. 20:06

A helyiek szerint a hétvégén több család is turkált a „szemetesben”. 

Több száz, látszólag új edzőcipőt dobtak egy bezárt üzlet előtti szemetesbe, ami komoly felháborodást keltett az Egyesült Királyságban, és többen „szörnyen pazarló” cselekedetnek írták le. 

A cipőket a Cumbria állambeli Shapban található New Balance Factory Shop melletti járdán hagyták szétszórva.

Egy helyi üzletember szerint „szégyenletes” volt látni, ahogy az emberek – köztük családok – az üzlethez hajtottak, és a szemetesben turkáltak. Egy másik „undorító hulladéknak” nevezte az eldobott lábbeliket.

Kerryanne Wilde, aki 18 éve él Shapben, e-mailben és Twitteren is megírta a New Balance-nak, hogy a cipők rászoruló családokhoz vagy magánszemélyekhez kerülhettek volna.

Elmondta, hogy megdöbbenve látta, mi történt, miután a Main Street-i üzlet januárban nem nyitott ki újra.

Wilde asszony elmondta, hogy az ajtóra ki volt függesztve egy üzenet, miszerint az üzlet felújítás miatt zárva van, de később megtudta, hogy a személyzetet elbocsátották. A BBC úgy tudja, hogy a vállalkozók kiürítették az üzletet. 

Mark Proudfoot, az üzlet melletti Crown Inn bérbeadója elmondta, hogy a hétvégén sok embert látott „új pár edzőcipővel távozni”.

Karen Lloyd, aki szombaton hajtott el az üzlet mellett, azt mondta, „nem hitt a szemének”, amikor meglátta a kuka „borzalmasan pazarló” tartalmát.

Ő is megkérdezte, hogy miért nem lehetett volna az edzőcipőket egy ruhabanknak adományozni ahelyett, hogy kidobták őket, de azóta azt a választ kapta, hogy az összes edzőcipő páratlan volt.

A BBC kereste az ügyben a New Balance-t, de még nem kaptak választ.

Nyitókép: Kerryanne Wilde / Twitter

#Külföld#cipő#cumbria#shap#egyesült királyság#pocsékolás#new balance

Címlapról ajánljuk