Külföld

Breaking: Harryt és Meghant meghívták a koronázásra, de még nem döntötték el, hogy részt vesznek-e

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. március 5. 10:30

Károly király elvette tőlük a Frogmore-villát, ahol korábban laktak, ezért most vívódnak, hogy elfogadják-e a meghívást.

Károly király meghívta Harry herceget és feleségét, Meghan Markle-t a májusi koronázási ünnepségére, de a pár még nem döntött arról, hogy menjenek-e, írja a Mirror brit bulvárlap.

A bizonytalanság hátterében az áll, hogy az uralkodó megfosztotta Sussex hercegét és hercegnéjét a Frogmore-villától. A windsori kastély területén található villát a néhai királynő ajándékozta a párnak 2018. májusi esküvőjük után. Harry és Meghan azonban kevesebb mint két évvel később bejelentették, hogy lemondanak brit uralkodói privilégiumaikról, és elhagyják az országot. A házaspár jelenleg egy kilenc hálószobás villában lakik a kaliforniai Montecitóban.

Harry és Meghan még nem döntötték el, hogy részt vesznek-e a koronázáson
A Frogmore-villa – Fotó: Steve Parsons/PA Images via Getty Images

Harry apja, Károly királlyá választása után elvette kisebbik fiától és feleségétől az Egyesült Királyságban található lakhelyüket, költségvetési megszorításokra hivatkozva. Harry és Meghan őszig kaptak időt, hogy elvigyék holmijukat a Frogmore-villából, amit nagy valószínűség szerint a pedofil botrányba keveredett András herceg kap meg használatra.

A király állítólag felajánlotta fiának és menyének a Buckingham-palota egyik lakosztályát – feltehetően András herceg régi lakosztályát –, hogy lakjanak ott, amikor az Egyesült Királyságba látogatnak. 

Nyitókép: Chris Jackson/Getty Images

#Külföld#harry herceg#meghan markle#egyesült királyság#károly király#koronázás

Címlapról ajánljuk