Külföld

A sztárügyvéd ölte meg feleségét és fiát

rtl.hurtl.hu

2023. március 3. 5:20

Az ügyész érvelése szerint Alex Murdaugh a gyilkosságokkal anyagi problémáiról akarta elterelni a figyelmet.

Az esküdtszék bűnösnek találta Alex Murdaugh ismert amerikai ügyvédet felesége és fia meggyilkolásában csütörtökön a hat hetes tárgyalássorozatot követően.

Az MTI szerint a dél-karolinai jogász saját kérésre maga is a tanúk padjára ült, azt remélve, hogy sikerül meggyőznie az esküdteket ártatlanságáról a gyilkosságokban. Védője és az ügyész napokon keresztül tett fel számára keresztkérdéseket. Vallomásában elismerte, hogy nem mondott igazat a nyomozás során a rendőrségnek tartózkodási helyével kapcsolatban bűncselekmény elkövetése idején, amit gyógyszerfüggősége okozta mentális zavarral magyarázott. 

A vallomásában azt is beismerte, hogy ügyvédként 9 millió dollárt csalt ki ügyfeleitől, illetve sikkasztott el a családi ügyvédi cégnél, ugyanakkor a gyilkosságok elkövetését tagadta.

Az ügyész érvelése szerint Murdaugh a gyilkosságokkal anyagi problémáiról akarta elterelni a figyelmet.

A hat hetes tárgyalássorozatot rendkívüli érdeklődés kísérte az Egyesült Államokban. Alex Murdaugh tanúvallomását egyes televíziócsatornák élő adásban közvetítették több napon keresztül, ami bepillantást engedett a védelem és vád jogi taktikájába.

A tárgyalások során további 76 tanút hallgattak meg a védelem és vád indítványára és több száz bizonyítékot tártak az esküdtek elé. Az esküdtszék az ügy összetettsége és a közvetlen bizonyítékok hiányának ellenére gyorsan egyetértésre jutott, a záróbeszédeket követően alig 3 órával később kimondta Alex Murdaugh bűnösségét.

A dél-karolinai bíró helyi idő szerint péntek délelőttre tűzte ki az ítélethozatalt. Az 54 éves Alex Murdaughra a két gyilkosság elkövetéséért 60 év börtönbüntetés szabható ki feltételes szabadlábra helyezés esélye nélkül.

A kettős gyilkosság 2021. június 7-én a Murdaugh-család birtokán történt, a feleséget Maggie Mardaugh-t és Alex Murdaugh egyik fiát, Paul Murdaugh-t lelőtték.

Nyitókép: Tracy Glantz / The State / Tribune News Service / Getty Images

#Külföld#Alex Murdaugh#per#gyilkosság

Címlapról ajánljuk