Külföld

Egy vezető rabbi szerint az LMBTQ emberek felelősek a törökországi földrengésekért, amiket Izraelben is érezni lehetett

rtl.hurtl.hu

2023. március 2. 16:06

Úgy gondolja, hogy a Jóisten a melegjogokat konvertálja át földrengésekké.

Az LMBTQ emberek a felelősek a törökországi földrengések Izraelben is érezhető utórengéseiért, állítja Jeruzsálem vezető szefárd rabbija, Shlomo Amar. Szerinte a rengések közvetlen következményei annak, hogy a melegek egyre több jogot kapnak világszerte, írja a Jerusalem Post.

Amar egy Talmudból származó idézettel támasztotta alá érvelését, amely szerint „Isten azt mondta, hogy egy olyan dologért sokkoljátok a népeteket, ami nem a tiétek”. Szerinte ezek a sorok konkrétan azt jelentik, hogy az egyre több izraeli melegházasság felelős a földrengésekért.

A vezető rabbi korábban többször is bekerült a hírekbe homofób kijelentéseivel. 2016-ban például arról beszélt, hogy a melegek megérdemlik a halálbüntetést, és azt állította, hogy ők nem is lehetnek vallásos zsidók.

Az izraeli Channel 13 tévécsatorna műsorvezetője, Ori Qual – aki maga is meleg – a mostani prédikáció után műsorában szólt vissza a rabbinak. Így ironizált: „Jó tudni, hogy szerinted én, és a közösségem tagjai vagyunk felelősek ezért a tragédiáért. Ha már itt vagy, nem tudnál az infláció miatt is minket hibáztatni?”

A pusztító törökországi földrengésekben több mint ötvenezren haltak meg. A tragédiáról mi is többször beszámoltunk. Legutóbb az RTL Híradó arról tudósított, hogy három héttel a szörnyűség után még mindig kutatnak életjelek után a romok közt.


Nyitókép: Carlos Alvarez / Getty Images

#Külföld#törökország#földrengés#izrael#rabbi#homofóbia#lmbtq

Címlapról ajánljuk