Külföld

Azzal vádolják a náci emléktárgyak gyűjtőjét, hogy hét csőbombás támadást követett el

rtl.hurtl.hu

2023. március 2. 20:45

Scott Anderson lakásából rengeteg horogkeresztes tárgy került elő.

Náci és a fehér felsőbbrendűségű emléktárgyakat gyűjtött Scott Anderson, akit azért tartóztattak le, mert a gyanú szerint hét csőbombás támadást hajtott végre Kalifornia államban, írja a Vice.

A hét bombából a férfi hatot autókra rögzített, a hetediket pedig egy postaládában hagyta. Az esetekben senki sem sérült meg, viszont a rendőrség felfigyelt arra, hogy a robbanóeszközök az idő során egyre bonyolultabbak lettek.

A férfit állami és szövetségi szinten is vád alá helyezték. A büntetett előéletű férfit azzal is vádolják, hogy drogokat árult, valamint hogy illegálisan tartott fegyvert. Az ügyben még négy másik embert gyanúsítanak.

A férfi lakásáról számos zászló, molinó, bögre és egyéb tárgy került elő, amelyek náci, vagy a fehér felsőbbrendűséget hirdető egyéb szimbólumokat tartalmaznak. A rendőrség szerint egyelőre nem lehet megmondani, hogy gyűlöletbűncselekményeknek számítanak-e a robbantások.

Az efféle tárgyakon kívül 11 illegálisan tartott fegyver, több száz lőszer és kilencven gramm metamfetamin is előkerült a lakásból.


Nyitókép: US DISTRICT COURT FOR CENTRAL DISTRICT OF CALIFORNIA

#Külföld#csőbomba#náci#fehér felsőbbrendűség#rasszista#bűnöző

Címlapról ajánljuk