Külföld

Megható pillanat: Így tudta meg az apa, hogy lánya titokban neki adományozta egyik veséjét

rtl.hurtl.hu

2023. március 1. 11:51

Az amerikai férfi megtiltotta ápolónő lányának, hogy donor legyen, de a nőt ez nem tántorította el, és a legnagyobb titokban felkészült a műtétre.

Nagy meglepetés érte az amerikai Missouri államban élő John Ivanowskit, amikor veseátültetése után megtudta, ki volt az ismeretlen donor, akitől az életminőségét jelentősen javító szervet kapta. Az ugyanis nem volt más, mint a lánya, aki a megható pillanatról a TikTok-oldalán tett közzé videót.

@delayne_i watch my dad find out that I was his anonymous kidney donor after keeping it a secret for 8 months 🥹 grab a tissue! ##fyp##kidneydonor ♬ original sound - Delayne

A kórházi ápolóként dolgozó Delayne Ivanowski az amerikai sajtónak elmondta: tudta, hogy apjának éveket kell várnia egy megfelelő donorra, ha ő nem vállalja, hogy szervdonor lesz. Apja azonban ezt nem akarta engedni. A férfi az ABC Newsnak elmondta:

Megmondtam neki, hogy nem fogadom el a veséjét.

Lánya viszont apja tiltakozását nem fogadta el, mert nem bírta nézni, hogy heti négy nap több órán át dialízist kap, és hónapokon át titokban készült a szervadományozásra. Ezalatt számtalan orvosi vizsgálaton esett át, hogy biztosak legyenek benne, megfelelő donor apja számára. A műtét előtt az orvosok különleges intézkedéseket tettek, hogy az apuka ne tudhassa meg, ki az ismeretlen donor, akinek a veséjét megkapja.

Az apa egy nappal a műtét után tudta meg az igazat, amikor lánya bement hozzá a kórgázi szobájába. A férfi utólag már örül lánya döntésének, mint mondta, nagy megkönnyebbülés, hogy nincsen gépre kötve.

Nyitókép: TikTok

#Külföld#szervátültetés#vese#donor#apa#lány#egyesült államok#Videó#megható

Címlapról ajánljuk