Külföld

Egy indiai templom mostantól robotelefántot használ az ünnepségeihez

rtl.hurtl.hu

2023. február 28. 15:12

Így kímélnék az élő példányokat. 

A dél-indiai Kerala állam egyik temploma robotelefánt-használatot vezet be a rituáléihoz – írja a BBC

A Thrissur körzetben található Irinjadappilly Sree Krishna templom elhatározta, hogy nem használ többé élő állatot semmilyen ünnepségen. A mechanikus elefántot a People for Ethical Treatment of Animals (PETA) India és Parvathy Thiruvothu színésznő adományozta a templomnak, és azt remélik, hogy ez segít abban, hogy a rendezvényeken ne bánjanak kegyetlenül az állatokkal. 

A láncra fűzött, felnyergelt és feldíszített elefántok fontos szerepet játszanak a keralai templomi fesztiválokon – az államban él az ország nagyjából 2500 fogságban tartott elefántjának mintegy ötöde.

Az állatvédők azonban évek óta aggályosnak tartják az elefántokkal való bánásmódot. Az Állatjogi Kutatóközpont a múlt héten levélben fordult az állam főminiszteréhez az emlősök pusztulása miatt, mondván, hogy 2018 és 2023 között 138 fogságban tartott elefánt hullott el Keralában.

A PETA hétfőn kiadott közleményében azt állította, hogy kegyetlenség kitenni az elefántokat a fesztiválokon előforduló extrém hangos zajoknak, és sürgette a templomokat, hogy álljanak át mechanikus elefántokra. 

Az Indian Express szerint a PETA által adományozott elefántmodell 3,3 méter magas és 800 kilogramm súlyú.


Rajkumar Namboothiri templomi pap az Indian Express újságnak elmondta, hogy a közösség tagjai örömmel fogadták a mechanikus elefántot.

Reméljük, hogy más templomok is elgondolkodnak majd azon, hogy az elefántokat robotelefántokra cseréljék a szertartásaikhoz

– mondta Namboothiri.

Nyitókép: Twitter

#Külföld#elefánt#india#robotelefánt#ünnepség#rituálé

Címlapról ajánljuk