Külföld

Ukrajna háborús szponzornak minősítette az Auchant

rtl.hurtl.hu

2023. február 23. 14:26

Sérelmezik, hogy az orosz hadsereggel üzletelnek.

Háborús szponzornak nyilvánította ukrajna az Auchan francia bevásárlóláncot, írja a WIO News. Erről Ukrajna külügyminisztere, Dmitro Kuleba írta Twitteren, aki az „orosz agresszió fegyverének” nevezte a céget.

Kuleba azt írta: „Tavaly arra biztattam a világot, hogy bojkottálják az Auchant, mert nem vonult ki Oroszországból és nem állt le a háborús bűnök szponzorálásával. Azonban a valóság még ennél is rosszabb: az Auchant már teljes joggal lehet az orosz agresszió fegyverének nevezni. Erről a francia kollégámmal is beszélni fogok”.

Még tavaly derítették ki oknyomozó újságírók, hogy a cég kétmillió rubelnyi termékkel támogatta az orosz hadsereget. A Le Monde nemrég egy újabb cikkben értekezett a cég oroszországi ügyleteiről, Kuleba erre reagált most.


Nyitókép: Az Auchan buszmegállójában várakozók Moszkvában 2023. február 16-án. Yves Claude, az Auchan elnök-vezérigazgatója még 2022 márciusában közölte, hogy a francia kiskereskedelmi csoport más nyugati vállalatokkal ellentétben az Ukrajna ellen indított háború ellenére nem távozik Oroszországból. Fotó: MTI / EPA / Makszim Sipenkov

#Külföld#Auchan#bojkott#ukrajna#háború#szponzor

Címlapról ajánljuk