Külföld

Törvényjavaslat: részeg, bedrogozott rendőrök is hordhassanak fegyvert

rtl.hurtl.hu

2023. február 22. 12:51

Egy amerikai állam szenátora szerint ez jó ötlet. 

Egy olyan törvénytervezetet nyújtott be Tennessee állam egyik republikánus szenátora, amivel lehetővé tenné, hogy a rendőrök részegen és drogok hatása alatt hordhassanak fegyvert – jelentette a helyi sajtó. Joey Hensley szenátor jogszabálytervezetét a szenátus jogi bizottsága elé nyújtották be. Hasonló törvénytervezetet nyújtott be a képviselőházban egy republikánus képviselő, ugyanabban az időben, amikor a szenátor.

Az államban érvényes jelenlegi jogszabály szerint a rendfenntartó erők tagjai mindig és mindenkor maguknál tarthatnak fegyvereket, még szolgálaton kívül is. Az egyik kivétel, amikor „sört, vagy szeszesitalt fogyaszt, illetve sör, vagy szeszesital hatása alatt áll”, vagy drog hatása alatt áll.

Minden részegnél lehessen fegyver

Közben Hensley szenátor tavaly egy másik törvénytervezetet is benyújtott a szenátusban, amivel „rendfenntartó erők tagja” lenne mindenki, akinek van fegyvertartási engedélye. A helyi kormányzat adatai szerint több mint 680 ezer embernek van fegyvertartási engedélye, akik így nyugodtan maguknál tarthatnák a fegyverüket akkor is, ha részegek, vagy drog hatása alatt állnak, ha mindkét tervezetet elfogadják.

Nyitókép:Illlusztráció. Fotó: Andreas Nast on Unsplash

#Külföld#fegyver#részeg#alkohol#drog#rendőr#Tennessee#fegyvertartás

Címlapról ajánljuk