Elküldte a f…ba Orbán Viktort a szlovák külügyminiszterSzerinte az oroszoknak kell felhagyniuk azzal, hogy fegyvereket szállítsanak Ukrajnába, és akkor béke lesz.
Külföld

Elküldte a f…ba Orbán Viktort a szlovák külügyminiszter

rtl.hurtl.hu

2023. február 21. 17:11

Szerinte az oroszoknak kell felhagyniuk azzal, hogy fegyvereket szállítsanak Ukrajnába, és akkor béke lesz.

Élesen bírálta Orbán Viktort a privát közösségi oldalán megosztott háborús helyzetértékelésében a szlovák külügyminiszter.

A felvidéki Paraméter összefoglalója alapján Rastislav Káčer arról írt, hogy Ukrajna számíthat az Európai Unió támogatására, csak egyetlen tagállam „beszél félre arról, hogy ez nem a mi konfliktusunk, és a fegyverek szállítása és Ukrajna támogatása csak meghosszabbítja a háborút”.

A hétvégén a Kárpátok prófétája arról szónokolt, hogy ez nem a mi háborúnk

– írta Káčer Orbán Viktor évértékelő beszédére utalva. Szerinte abból az következik, hogy az ukránokat magukra kellett volna hagyni, és hagyni az oroszokat, hogy gyorsan öljék meg őket. Ez pedig a szlovák külügyminiszter szerint undorító, szánalmas és keresztényietlen.

Egy dologban egyetértek az orosz agresszorok Kárpát-medencei kollaboránsaival

– közölte Káčer. Ez pedig az, hogy „az ukrajnai fegyverszállítások elnyújtják a konfliktust és késleltetik a békét”. Ám szerinte az oroszoknak kell felhagyniuk azzal, hogy fegyvereket szállítsanak Ukrajnába, akkor mások is abbahagyják Kijev katonai támogatását és béke lesz, „ilyen egyszerű”.

Káčer szerint „Putyin gyilkosságpárti koalíciója” egyre erősödik Szlovákiában is: „badarságokat szajkóznak a békéről és csodálják Putyint”.

Menjenek csak Moszkvába papolni a békéről. Börtönben rohadnának meg vagy munkatáborban

– írta. Közéjük sorolta Robert Fico volt miniszterelnököt is. Úgy értékelt, hogy Szlovákia pusztulásához vezetne, ha Putyin oldalára állnának, végül pedig üzent azoknak, akik Ukrajna pusztulása árán békét akarnak:

Иди на хуй!

Azaz: húzz a faszba, mint ahogy a Kígyó-sziget ukrán védői üzenték a rájuk támadó orosz hadihajónak.

Korábban Káčer azt mondta, nem a magyarokat kritizálja, hanem egy konkrét politikát.

Nyitókép: MTI/TASR/TASR/Jaroslav Novak

#Külföld#szlovákia#rastislav káčer#orbán viktor#orosz-ukrán háború

Címlapról ajánljuk