Külföld

Agyonlőtte magát apja pisztolyával egy hároméves floridai kisfiú

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. február 18. 5:51

A töltött fegyvert szülei hálószobájában találta a gyerek.

Egy 3 éves kisfiú agyonlőtte magát a floridai DeLandben, miután fegyvert talált szülei hálószobájának éjjeliszekrényében, írja a CBS News.

A rendőröket a gyerek 16 éves nővére riasztotta szerdán azzal, hogy az öccse lelőtte magát, és nem lélegzik, közölte Mike Chitwood Volusia megyei seriff.

A gyermek szülei vásárolni voltak, és lányukat otthon hagyták, hogy vigyázzon 7 és 3 éves fiútestvéreire.

A 3 éves fiú bement a szülei hálószobájába, kivett egy 9 mm-es pisztolyt az éjjeliszekrény fiókjából, és lelőtte magát. A seriff szerint a helyszínen talált pisztolyt nagyon könnyű elsütni, elsütőbillentyűje kis érintésre is működésbe hozta a lőszerkezetet.

A gyerek apja börtönőr, aki azt mondta a nyomozóknak, hogy általában a páncélszekrényben tartja a fegyvereit, de annak meghibásodott az elektronikus zárja, ezért volt a pisztoly az éjjeliszekrény fiókjában. A birtokában lévő második fegyvert a konyhában lévő hűtőszekrény tetejére rakta.

A seriffhivatal vizsgálja az eset körülményeit.

Az Everytown for Gun Safety nevű jogvédő szervezet adatai szerint idén eddig legalább 20 véletlen fegyverbaleset történt, amit gyerekek okoztak. Ezekben kilencen meghaltak, és tizenketten megsérültek. 2022-ben 324 ilyen eset volt, 145 halálos áldozattal és 189 sérüléssel.

Nyitóképünk illusztráció: "Child's Play" by j.r.trauben is licensed under CC BY-NC-SA 2.0 

 

#Külföld#egyesült államok#florida#lövöldözés#gyerek#pisztoly

Címlapról ajánljuk