Külföld

Mégis életben van a 15 éves Ali, akit a romok alatt kellett hagynia a magyar mentőcsapatnak

rtl.hurtl.hu

2023. február 18. 17:56

„Ali mindenkinél jobban akart élni, és túlélte a lehetetlent” – írják a posztjukban.

„Vannak csodák, és most egy ilyen csodát élünk át a török mentőcsapat tagjaival közösen. Most tettük le a telefont a török mentőcsapat vezetőjével, aki megerősítette a hírt, hogy Ali életben van” – írja Facebook-oldalán a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat csapata, amely a törökországi földrengés túlélői után kutatott.

 

Korábban az RTL-nek nyilatkozott a 15 éves Ali életéért küzdő magyar mentőcsapat szolgálatvezetője. Balázs László beszámolt arról az esetről is, amikor hosszas küzdelmek árán sem tudták megmenteni a törmelékek alatt rekedt család életét. Három irányból is próbálták eljutni hozzájuk, időközben a 15 éves Ali lánytestvére és édesapja is életüket vesztették. A fiú mentését tovább nehezítette, hogy az egyik rokonának a teste úgy feküdt rajta, hogy a mentésben részt vevők nem tudták kiszabadítani. Végül Ali lábainak amputációja is szóba kerül, de 36 óra után a fiú is feladta a küzdelmet… 

Legalábbis a mentés során még így tudták. Mert hogy Ali életben van, ahogy azt a török mentőcsapat vezetője meg is erősítette.

Ali mindenkinél jobban akart élni, és túlélte a lehetetlent

– írják.

„Ali erősebb volt, mint ahogy bárki hitte, és volt ereje kivárni a nemzetközi szakmai szabályrendszer által ASR4-nek nevezett második mentési fázist, és inkább már ASR5-nek nevezett részt, amikor már munkagépek bontják el az épületeket, és úgy igyekeznek életeket menteni. Ő az életet választotta, és a török hadsereg, valamint a török mentőcsapat közreműködésével kimentették. Ali egyik lába sajnos soha többé nem fog működni, de 3 lánytestvérével és anyukájával kezd majd neki az új életének. Török barátunk már meg is látogatta a kórházban, ahol megköszönte, hogy megtaláltuk, míg a török mentőcsapat a mentésben való részvételünkért mondott köszönetet. Még mi is könnyek között próbáljuk feldolgozni, hogy így alakult” – írja posztjában a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat.

 

Nyitókép: Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat

#Külföld#törökország#mentés#földrengés#pest megyei kutató-mentő szolgálat#török-szíriai földrengés

Címlapról ajánljuk