Külföld

Egy négyemeletes lakóházat lőtt ki rakétával az orosz haderő, háborús bűnként vizsgálják az esetet

rtl.hurtl.hu

2023. február 15. 20:46

Kedden kilenc ukrajnai megyét ért orosz támadás, a helyzet változatlanul a két Donyec-medencei régióban, Luhanszk és Donyeck megyékben a legsúlyosabb.

Az ukrán katasztrófavédelem közlése szerint legalább egy ember meghalt szerdán, amikor egy négyemeletes lakóházat ért rakétatalálat Ukrajna keleti régiójában, Pokrovszk városában – írta a CNN


A hatóságok eddig 12 sérültről tudnak.

Korábban az ukrán főügyészség az közölte, hogy háborús bűnként vizsgálja a támadást.

Kedden kilenc ukrajnai megyét ért orosz támadás, a helyzet változatlanul a két Donyec-medencei régióban, Luhanszk és Donyeck megyékben a legsúlyosabb.

Szerda kora délután Kijev megyében is megszólaltak a légvédelmi szirénák. A hatóságok először csak annyit közöltek, hogy „célpontokat fedeztek fel a régió légterében”, ami miatt működésbe lépett a légvédelem. A lakosokat arra kérték, hogy maradjanak az óvóhelyeken. Később Kijev városi katonai adminisztrációja nyilvánosságra hozta, hogy 

mintegy hat ellenséges léggömböt fedeztek fel az ukrán főváros fölött, amelyek többségét a légvédelem megsemmisítette.

Az ukrán vezérkar délutáni helyzetjelentésében azt írta, hogy múlt szombaton nagyjából húsz teherautóval szállítottak sebesült orosz katonákat a Luhanszk megyei Sztarobilszk kórházába, amelyet a megszállók tábori kórháznak használnak. A vezérkar legfrissebb, szerdai összesítése szerint eddig már csaknem 140 ezer orosz katona halt meg Ukrajnában.

Nyitókép: UkraineNewsLive Twitter-oldal

#Külföld#oroszország#donyeck#orosz-ukrán háború

Címlapról ajánljuk