Külföld

Ritkaság a foci világában: coming outolt egy cseh válogatott futballista

rtl.hurtl.hu

2023. február 13. 16:34

Előítéletek nélkül és szeretetben akar tovább élni. Eddig rajta kívül csak egyetlen labdarúgó vallotta magát melegnek a profi futball világában.

„Nem akar többé rejtőzködni” a cseh Jakub Junkto, aki nemrég a közösségi médiában nyilvánosan vállalta, hogy meleg.

A 27 éves középpályás jelenleg a Sparta Prahában játszik, ahová a spanyol Getafe adta kölcsön. A cseh nemzeti csapatban 45-ször szerepelt, és 4 gólt szerzett. 

A cseh játékos a Twitteren közzétett videóban arról beszélt, hogy mint mindenki másnak, neki is megvannak az erősségei és a gyengeségei, van családja és barátai. A munkáját a lehető legjobban, komolysággal, profin és szenvedéllyel végzi évek óta.

Mint mindenki más, én is szabadon és félelmek nélkül akarom élni az életem, előítéletek nélkül, erőszak nélkül és szeretetben. Homoszexuális vagyok, és nem akarok tovább rejtőzködni.

Jankto nyilvános coming outja előtt az Adelaide United játékosa, Josh Cavallo volt a világ egyetlen jelenlegi nyíltan meleg profi férfi élvonalbeli férfi labdarúgója, aki tavaly októberben vállalta fel a melegségét.

A Sparta Praha közleményében azt írta, hogy Jankto egy ideje vállalta a melegségét a klub vezetősége, az edzője és a csapattársai előtt is. „Minden más a magánéletére vonatkozik. Nincs további kommentár vagy kérdés. Megkapja a támogatásunkat. Éld az életed, Jakub.”

Nyitókép: Twitter

#Külföld#jakub jankto#meleg#előbújás#coming out

Címlapról ajánljuk