Külföld

Öngyilkos lett egy 14 éves lány, miután megverték, és megalázták az erről készült videó közzétételével

rtl.hurtl.hu

2023. február 10. 13:04

Diáktársai szerint az iskola egyáltalán nem törődött a hasonló esetekkel. Adriana halála miatt tiltakozásul több száz tanuló vonult ki a tantermekből.

New Jersey-ben öngyilkos lett egy 14 éves lány, miután középiskolájában több diák rátámadt, és az erről készült megszégyenítő videót közzétették az interneten – írta a New York Post.

Adriana Kuch apja, Michael Kuch szerint az elkövetők – négy lány – előre kitervelték a támadást, arról is vannak videók, ahogy nevetgélve beszélgettek arról, hogy mit fognak tenni. Az iskola folyosóján többen röhögcsélve videózták, amikor Adrianát megdobták egy vizespalackkal, majd ütötték, rúgták, és a haját húzták. A felvételeken az is hallható, hogy valaki azt kiabálja: „ezt érdemled, te ribanc”.

Michael Kuch szerint lányának nem az fájt, hogy megdobták vizespalackkal, hanem a megaláztatás. Azt mondta: miközben bántalmazták, Adriana elájult, de nem hívtak mentőt, hanem az iskolaorvoshoz vitték a lányt. Az iskola a házirend alapján az esetet nem jelentette a rendőrségen, az apa ezen is felháborodott: szerinte ha ezt megtették volna, akkor azonnal megtalálták volna a felvételeket.

Azt akarom, hogy az egész világ lássa, mit tettek ezek az állatok a lányommal

– mondta Michael Kuch, hozzátéve, hogy addig nem alszik, amíg az elkövetők családtagjainak végig nem kell nézniük a bíróságon a felvételeket, és nem mondják ki a bűnösségüket. Az apa azt is szeretné, hogy kimondják a tankerület felelősségét a történtekért.

A bántalmazás után két nappal otthonában holtan talált Adriana az apja szerint soha nem verekedett, mindenkit szeretett. Támadói közül három lányt testi sértéssel, egy negyediket rendbontással vádoltak meg.

Michael Kuch szerint Adriana öngyilkosságához régóta tartó bántalmazás vezetett. Hétfőn a középiskola több mint kétszáz diákja kivonult a tantermekből amiatt tiltakozva, hogy a tankerület nem foglalkozik az iskolai bántalmazással.

 

A másodikos Roman Valez azt mondta: Adriana azért végzett magával, mert az iskolában senki nem volt, aki segített volna neki, foglalkozott volna vele, vagy közbeavatkozott volna.

Szeretném, ha a bántalmazóknak megtanítanák, hogy mit tesznek valójában, és ennek milyen következményei vannak

– mondta. Bár a tankerület közölte, hogy krízistanácsadók állnak a diákok rendelkezésére, a tanulók azt állítják, hogy erről senki nem tájékoztatta őket. Egy diák szerint azt is elhallgatták előlük, hogy Adriana megölte magát, a hír szóbeszéd útján terjedt az intézményben. A tankerület azt is jelezte, hogy az iskola szabályzatának megfelelően a továbbiakban el fognak járni azokkal szemben, akik engedély nélkül tartanak megmozdulásokat az iskolában.

Ha úgy érzi, segítségre van szüksége, hívja a lelki elsősegély-szolgálat a nap 24 órájában elérhető, bármely szolgáltatótól ingyenesen hívható telefonszámát: 116-123

#Külföld#new jersey#öngyilkosság#iskolai bántalmazás#megszégyenítés#bullying

Címlapról ajánljuk