Külföld

Több ezren örökbe fogadnák a földrengés romjai alatt született kislányt

rtl.hurtl.hu

2023. február 10. 6:04

A gyereket kórházban ápolják, az intézmény menedzserének felesége pedig a saját lányukkal együtt szoptatja.

A közösségi oldalakon több ezren ajánlották fel, hogy örökbe fogadják azt a kislányt, aki egy összedőlt épület romjai alatt született Szíria északnyugati részén a hétfői földrengést követően – írta a BBC.

Az Aya – vagyis arabul csoda – névre keresztelt gyerek még köldökzsinóron volt, amikor megmentették. Anyja, apja és mind a négy testvére meghalt a Jindayris városát sújtó földrengés miatt. Ayát jelenleg kórházban ápolják, stabil állapotban van.

„Hétfőn nagyon rossz állapotban érkezett, zúzódások voltak rajta, fázott, és alig lélegzett” – mondta az orvosa, Hani Marouf.

 

A kórház menedzsere, Khalid Attiah – akinek a lánya négy hónapja született – azt mondta, hogy több tucat hívást kapott a világ minden tájáról, a jelentkezők mind szeretnék örökbe fogadni a gyereket. 

„Most nem engedem meg senkinek, hogy örökbe fogadja. Amíg a távolabbi rokonok vissza nem térnek, úgy bánok vele, mint a sajátommal” – mondta. Azt is hozzátette, hogy 

felesége egyelőre a saját lányukkal együtt szoptatja.

Aya szülővárosában az emberek az összedőlt épületek között kutatnak a szeretteik után.

Egy ottani újságíró, Mohammed al-Adnan azt mondta, hogy a helyzet katasztrofális, és rengetegen vannak még a romok alatt. Becslése szerint a város 90 százaléka elpusztult, és az eddigi segítség nagy része pedig a helyi lakosságtól érkezett.

Nyitókép: Twitter

#Külföld#földrengés#szíria#törökország#török-szíriai földrengés

Címlapról ajánljuk