Külföld

Megrázó felvételen, ahogy inni adnak egy romok alatt rekedt aprócska kisfiúnak

rtl.hurtl.hu

2023. február 9. 13:53

A csapatok kedden a törökországi Antakya városa előtt próbáltak kihúzni egy kisgyereket a romok alól. A kisfiú kiszáradt, ezért a mentők egy kék palackfedéllel próbálták megitatni.

Hétfő hajnalban 7,8-as erősségű földrengés rázta meg Törökországot és Szíria északi részét, a halálos áldozatok száma már a 17 ezret is meghaladta. 

Az Associated Pressnek eljuttatott friss felvételen egy kisgyereket próbálnak kimenteni az antakyai mentőcsapatok a romok alól a tragédia másnapján. Mohamed Ahmedet először nyugtatgatják, majd egy palackfedélből vizet adnak neki.

Jól van, gyerünk, még egy kis vizet! Mohamed, vedd el, ez víz, ez víz. Jó fiú, jó fiú. Gyerünk, mindjárt kész van, Mohamed. Jó fiú. Nyisd ki a szád, nyisd ki jobban

 – biztatják a kisfiút a mentőcsapat tagjai.

Ekrem Imamoglu, Isztambul polgármestere megerősítette, hogy a kisfiút sikerült kimenteni a romok alól, a teljes neve Mohamed Ahmed, és szíriai állampolgár, aki Antakyában él.

A mentőcsapatok Törökország délkeleti részén és a határon túl, Szíriában is kiterjedt erőfeszítéseket tesznek, hogy minél előbb felkutassák a túlélőket a katasztrófában összedőlt több ezer épület romjai között.

Törökország nemzetközi segítséget kért a mentésben. Több csapat is az országba utazott segíteni, köztük magyarok is. A Hunor mentőalakulat 55 fővel ment ki Törökországba: Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatáság szóvivője elmondta csütörtökön a Reggeliben, hogy eddig 17 embert sikerült megmenteniük a romok alól.

#Külföld#Videó#földrengés#törökország#mentés#kisfiú#ivás#török-szíriai földrengés

Címlapról ajánljuk