Külföld

Menczer: „Nonszensz hazugság”, hogy Magyarország szlovák területekre tartott volna igényt, ha Putyin nyer Ukrajnában

rtl.hurtl.hu

2023. február 9. 6:22

A külügyi államtitkár szerint a szlovák külügyminiszter nem egy józan figura.

Berendelte Szlovákia budapesti nagykövetét a külügyminisztériumba Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára, hogy tiltakozzon a szlovák külügyminiszter kijelentése miatt.

Ahogy arról beszámoltunk, Rastislav Káčer egy a Markíza nevű szlovák tévé politikai vitaműsorában azt mondta, hogy ha Vlagyimir Putyin sikerrel járt volna és egyből el tudta volna foglalni Ukrajnát, akkor az oroszpárti Magyarország szlovák területekre tartott volna igényt.

Menczer a szlovák külügyminiszter kijelentésével kapcsolatban közölte, hogy „Európa nagy válságokkal néz szembe, ilyenkor józan politikusokra van szükség, Szlovákia jelenlegi külügyminisztere nem ilyen.”

Menczer elmondta, hogy „Rastislav Káčer mondatai elfogadhatatlan, nonszensz hazugságok”, és ezt közölte is a szlovák nagykövettel. A kükügyi államtitkár a Faceboo-oldalán közölte: A magyar-szlovák partnerség és a V4-es szövetség bőven túléli az olyan figurákat, mint Rastislav Káčer.

Nyitókép: Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára napirend előtti kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. december 6-án. – Fotó: Kovács Tamás / MTI

#Külföld#szlovákia#külügyminiszter#Menczer Tamás

Címlapról ajánljuk