Külföld

Jámbor András jelenti az USA-ból: Bernie Sanders és Alexandria Ocasio-Cortez csoportjával ért egyet a legtöbb dologban

rtl.hurtl.hu

2023. február 9. 17:18

A magyar nagykövettel is találkozott.

Az USA-ban járt Jámbor András ellenzéki képviselő, aki amerikai politikusokkal és Magyarország washingtoni nagykövetével, Takács Szabolccsal is egyeztetett. Azt írta: „furcsa volt ellenzéki politikusként egy kormányzati kinevezettel találkozni, aki partnerként viszonyult hozzánk, és tisztességesen válaszolt a kérdéseinkre”.

A politikus a republikánus és a demokrata párt képviselőivel is találkozott. „Ezeken a beszélgetéseken két olyan releváns kérdés merült fel, amelyekben egyetértettünk. Egyrészt, hogy a globális bérhelyzet és munkajogi helyzet nemcsak a magyaroknak fontos, akik kevesebbet keresnek, hanem az amerikai dolgozóknak is”. Másrészt pedig „a globális lakáspiac helyzete, hiszen nemcsak mi küzdünk az üzleti célú lakásfelvásárlással: ez világszerte óriási gond”.

Arról is beszélt, hogy elképesztő volt megtapasztalni, hogy az amerikaiak mennyire „piacfetisiszták”. Hozzátette: „talán nem meglepő, hogy a Bernie Sanders és Alexandria Ocasio-Cortez fémjelezte Brand New Congress csoport egyik tagjának munkatársával tudtunk a legtöbb dologban közös nevezőre jutni. Ő nem gondolta, hogy a piac, a kapitalizmus és a globalizáció a válasz mindenre. Felüdülés volt”.


Nyitókép: Facebook

#Külföld#Jámbor András#usa#Bernie Sanders#washington#nagykövet

Címlapról ajánljuk