Külföld

Valaki rózsaszínre festett egy New York-i galambot, belepusztult a festék okozta mérgezésbe

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. február 8. 16:52

A Flamingónak elnevezett királygalambot a múlt héten találták a Madison Square Parkban. Nem kizárt, hogy egy manapság divatos nembejelentő partin engedték el.

Egy rózsaszínre festett királygalambot találtak a múlt héten New Yorkban a Madison Square Parkban, írja az NBC News. A madár meglehetősen rossz állapotban került madárvédőkhöz, akik próbáltak rajta segíteni.

A Flamingónak elnevezett, lesoványodott madarat próbálták a festéktől megszabadítani, sajnos kevés sikerrel. Az állatvédők kedden Twitteren jelentették be, hogy bár mindent megtettek a galamb felépülése érdekében, Flamingó egy héttel befogása után elpusztult.

Az eredetileg hófehér tollú fiatal madár halálát nagy valószínűséggel a rózsaszín hajfestékből felszabaduló méreganyagok okozták.


Ha nem festették volna rózsaszínre, akkor sem valószínű, hogy sokáig élt volna az ellenséges nagyvárosi környezetben, hívták fel a madárvédők a figyelmet arra, hogy a partikellékként használt galambok szabadon engedve nagyon hamar éhen pusztulnak vagy ragadozók zsákmányaként végzik.

„A galambok szabadon engedése lehet hogy romantikusnak tűnik, de ha leszámítjuk a látványt és az Insta-fotókat, akkor egyenértékű azzal, mintha gyámoltalan házi kedvenceiteket az út szélére dobnátok. Nem lenne szabad így ünnepelni semmit” – írta a Wild Bird Fund Twitteren.

Az nem világos, hogy kik és miért festették be a madarat, de nem kizárt, hogy egy manapság divatos nembejelentő partin engedték el, a rózsaszínből ítélve egy kislány leendő születését ünnepelve.

Nemrég Budapesten a Noé Állatotthon madármentőit érte óriási tragédia: az összes meggyógyított, felnevelt és név szerint ismert madarat el kellett altatniuk a madárinfluenza miatt.

Nyitókép: Phyllis Tseng / Wild Bird Fund / Twitter

#Külföld#egyesült államok#new york#galamb#rózsaszín#állatkínzás#nembejelentő parti

Címlapról ajánljuk