Külföld

Nátrium-nitrittel lett öngyilkos a tárgyalóteremben egy pedofil

rtl.hurtl.hu

2023. február 8. 10:55

Ötrendbeli szexuális visszaélés miatt ítélték el. 

A halottkémi hivatal szerint az a folyadék, amelyet egy texasi pedofil ivott meg tavaly egy tárgyalóteremben, nátrium-nitrit volt. Az esetet öngyilkosságnak minősítették, írta meg a New York Post

Az 57 éves Edward Leclair augusztusban állt bíróság elé a texasi Dentonban, ahol ötrendbeli szexuális visszaélés miatt ítélték el. Amikor ítéletét felolvasták, egy zavaros folyadékkal teli vizes palackból ivott. Most derült ki, hogy a palackban nátrum-nitrit volt. 

A nátrum-nitrit a salétromossav nátriumsója. A Wikipédia szerint emlősökben mérgezést, halált okozhat a nátrum-nitrit. Patkányokban az 50 százalékos halálozási arányt 180 mg/testsúlykg váltja ki, az embernél 71 mg/testsúlykg, amely szerint egy 65 kilogrammos személy letális adagja 4,5 gramm.

Jamie Beck, Denton megye helyettes kerületi ügyésze a CNN-nek azt mondta Leclair halála után, hogy egy egy nyomozó látta, ahogyan a férfi belekortyolt az üvegbe, mielőtt elvezették volna. Beck szerint bár a tárgyalóteremben lévők furcsának találták, hogy a férfi az üvegből ivott, arra gondoltak, hogy így akarta feldolgozni az ítéletet.

Röviddel azután, hogy belépett a fogdába, hányni kezdett, és kihívták a mentőket

 – mondta Leclair védőügyvédje, Mike Howard, aki ugyancsak látta, hogy védence egy vizespalackból ivott ítélethirdetés közben. Azt azonban nem tudta, hogy mi van az üvegben Leclairt egy helyi kórházba szállították, ahol már csak halála beálltát tudták megállapítani. 

A Denton megyei bíróság épületében készült biztonsági kamera felvételein látszik, hogy Leclair reggel 7 óra körül vásárolta meg a vizes palackot, a nátrim-nitritet az esküdtszék csaknem három és fél órán át tartó tanácskozása alatt tehette a vízbe.

Howard a The Timesnak elmondta: amikor Leclair rájött, hogy akár 100 év börtönbüntetés is várhat rá, az utolsó pillanatban hozta meg döntését.

Ha úgy érzi, segítségre van szüksége, hívja a lelki elsősegély-szolgálat a nap 24 órájában elérhető, bármely szolgáltatótól ingyenesen hívható telefonszámát: 116-123

Nyitókép: Denton megyei rendőrség

#Külföld#pedofil#ítélet#öngyilkosság

Címlapról ajánljuk